Schattig excuus

Het is zaterdag en ik ben aan het studeren in de bieb. Ik ben echt fan van de bibliotheek, het enige nadeel is dat je bij ons €0,50 moet betalen per toiletbezoek. Je begrijpt dat ik op ‘biebdagen’ niet altijd aan de 2 liter per dag kom, haha.

Na twee uur gewerkt te hebben, is het moment aangebroken dat ik naar het toilet moet. Ik pak mijn muntje, loop naar beneden en betaal netjes voor de wc. Na het betalen kom je in een tussenhalletje, vanuit daar kun je naar één van de twee toiletten. Wanneer ik weer naar buiten stap, staat er een oud vrouwtje geduldig voor de deur te wachten. Ze grist meteen de deur vast zodat deze niet weer in het slot valt en roept vrolijk “oh, ik dacht dat er maar één toilet was, vandaar dat ik nog niet naar binnen gegaan was!”

hihi, ze had vast gezien dat ik alvast naar binnen was gegaan en wist dat, als ze even wachtte, ze geen €0,50 zou hoeven betalen. Slim, die ga ik onthouden! Dat zou wat zijn trouwens als dat wél zo was, dat je moet betalen voor een toilet en dan direct de toiletruimte binnenstapt waar iemand zit te sassen.

Tip van de dag dus, moet je ooit betalen voor een ‘openbare’ deur, wacht dan even totdat je ziet dat iemand anders naar binnen gaat en grijp vervolgens je kans als die persoon weer naar buiten komt. Als je blaas het toelaat, tenminste ;-).

Volg:

2 Reacties

 1. 23 februari 2018 / 7:27 am

  Haha, lekker slim excuus zo van die oude vrouw! Je moet toch wat om 50 cent te besparen 😉 Wel slim bedacht van de bibliotheek trouwens om hier geld voor te vragen. Als ze dat bij de universiteitsbibliotheek hadden gedaan waar ik bijna elke dag studeerde en heel wat liters water dronk, dan hadden ze vast een flink bedrag opgehaald 😉
  Romy schrijft over.. Dream on! | 9 dingen waar ik stiekem van droom

 2. Gerdiemar
  23 februari 2018 / 8:36 am

  Bij de Hema in Heerhugowaards winkelcentrum is maar één toilet. Twintig cent, jawel, kopie zogezeid. Zodra er iemand uitkomt houdt die de deur voor de wachtende blaasvolle persoon open en zo kostte het ook mij steevast nulkommanul. Iedere 20 cent is meegenomen nietwaar👍.(hi hi)
  En jouw bib. zou de toiletgang gratis moeten maken. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge