Rekenwonder

“Weet jij al wat je neemt?” Geduldig sta ik met mijn vriend in de rij bij een ijssalon in een dorpje verderop. Voor ons staat een wat oudere meneer die twee ijsjes to-go besteld. Beide ijsjes worden keurig apart verpakt in een zakje. Verwonderd kijk ik ernaar. Hoe lief dat deze man voor hem en (waarschijnlijk) zijn vrouw een lekker ijsje gaat halen en dan ook z’n eigen ijsje gezellig thuis op eet. Romantiek zit in een klein hoekie.

Het meisje achter de balie had talent voor het scheppen van grote bollen (jeuj), maar met de kassa had ze iets minder succes. Na een minuutje prutsen, af en toe fronsend naar het bord met de prijzen kijkend, verscheen uiteindelijk het bedrag dat de man moest betalen op de kassa: €304,00. De man proestte het uit en ik kon hem eigenlijk ook geen ongelijk geven, haha. Het meisje stond er wel een beetje sip bij te kijken. Speciaal voor haar namen we dan ook allebei extra slagroom op ons ijsje, zodat het op een mooi rond bedrag uitkwam. Geen probleem.

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    24 juni 2017 / 8:21 am

    Zie de situatie voor me, de man met smeltend ijs in een zak, wachtend op het klunziger dan klunzig voltooien van de kosten. Duurste ijsjes ooit…
    Jullie, die dat afwachtend gadeslaan en daarna heerlijk gaan likken aan ijs met slagroom. Gelukkig minder duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge