Pas op wat je belooft!

Soms kan het verleidelijk zijn om situaties uit te stellen door een belofte te maken. “Ik doe morgen de was wel!” En dan natuurlijk hopen dat de andere persoon het vergeet. Yeah right. Vandaag had ik zo’n moment waarop een leerling me wel even hielp herinneren aan een belofte. Een vrij gekke belofte. “Mevrouw, wanneer krijg ik nou een ei van u?” Ik kan je vertellen dat ik écht wel even diep moest graven waar deze vraag nou weer vandaan kwam. “Ja, dat had u beloofd op kamp.” Oja.

Het is het einde van het schooljaar en we zijn met drie brugklassen op schoolkamp. Op dag twee hebben we een sportmiddag, absoluut geen straf met het mooie weer! De sportdocent heeft een verdeling gemaakt en heeft mij neergezet bij het onderdeel ‘eierenlopen’. De bedoeling is dat leerlingen een ongekookt ei naar de overkant vervoeren op een lepel, tussen de knieën, onder de oksel en onder de kin. Sommigen hebben voor het ‘eierenlopen’ het sportonderdeel met meel voltooid, waardoor ze na mijn onderdeel als reusachtige pannenkoeken door moeten naar de volgende activiteit. Hilarisch om te zien.

Nadat een leerling maar liefst twee (!) eieren heeft laten splashen onder haar kin, is ze het zat. “Mevrouw, mag ik alstublieft een ei pakken en die op iemands hoofd kapot gooien?” Uiteraard lijkt me dat niet zo’n goed idee. Wat ik had moeten zeggen, was: “Nee, natuurlijk niet!” Wat ik daadwerkelijk zei: “Nee, dat gaan we natuurlijk niet doen. Je krijgt volgend jaar wel een ei van me.” Vergeet ze toch wel weer. Nou, mooi niet dus! En zo zal ik binnenkort inderdaad een eitje koken voor een leerling, compleet verzorgd met peper en zout. Misschien kan ik het wel rekken tot het kerstontbijt, haha.

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  6 september 2017 / 8:28 am

  Wanneer je dat beloofde ei KOOKT en er ook nog zout en peper bij levert, nou, dan heb je je belofte MEER dan waar gemaakt, eind goed, al goed!
  ( je liep zeker even OP eieren toen je aan je belofte werd herinnerd?)

 2. 6 september 2017 / 5:46 pm

  Haha, wat een slimmerik! Dit zijn volgens mij stiekem wel de momenten waarop het echt genieten is om leerkracht te zijn met een eigen klasje 🙂
  Romy schrijft over.. Dream BIG | Waarom je best groot mag dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge