Onderweg naar Brussel

Aan mijn avontuur in Duinkerke heb ik een gezellige vriendin overgehouden die tegenwoordig in Brussel woont. Zo’n twee keer per jaar zoek ik haar op en dit weekend is het weer zo ver!

Met een volle tank en een bepakte weekendtas begin ik aan mijn trip. Ik rij nog even langs de bakker voor een lekker cadeautje en vervolgens stel ik mijn TomTom in op België.

Na een klein uurtje rijden beland ik in de file. Ondanks dat het niet mijn favoriete hobby is, vind ik files niet zo erg. Zeker niet wanneer er een leuk weekend in het verschiet ligt!

Na een tijdje achter een blauwe auto gereden te hebben, schuif ik een baan op naar rechts. Niet veel later word ik ingehaald door een grijs busje. Automatisch kijk ik naar links: vier kinderen kijken mij lachend aan. Één van hen zwaait naar me en ik steek mijn duim naar ze op. Dat is pas gezellig filerijden!;)

Ik kijk mijn ogen nog meer uit in deze file: even later rijd ik langs een weiland waar een man met zijn auto geparkeerd  staat. Hij is bezig een enorme roze reclamekoe uit zijn auto te wurmen. Godzijdank spot ik hem in de verte al, zodat ik hem zéker een minuut kan begluren. Wat een bevalling, inmiddels zijn de benen van de plastic koe er bijna uit. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik hem de koe uiteindelijk in het gras planten. Demonstratief veegt de man wat zweet van zijn voorhoofd en ik heb dolle pret.

In België blaast de Nederlandse radio zijn laatste adem stokkerig uit en ik besluit om mijn USB stick met muziek er weer eens in te pluggen. Swingen hoor, die Kersthits in mei!

Rond een uur of zes kom ik aan bij mijn vriendin. Na even gezellig gekletst te hebben, besluiten we naar een vegetarisch restaurant te gaan. We gaan met de bus en even later is het eten heerlijk!

‘s Avonds lopen we een rondje door de stad en ploffen we neer op een terrasje. Leuk om weer op de Grote Markt te zijn!

In de bus naar huis stapt er een zwerver met een hond in. De hond ziet er verzorgd uit, in tegenstelling tot zijn baasje. Ondanks dat de bus flink heen en weer schud, lijkt de hond het niet erg te vinden. Mans gaat hij op de draaischijf van de bus liggen en hij draait lekker met alle bochten mee. Cute!

In het leuke appartementje in Brussel schrijf ik nu deze blog. Misschien geen oergeestige anekdote, maar wel een leuke vakantieherinnering! Misschien voor jou een reminder om weer een citytrip te plannen? Of om gezellig rond te kijken in de file! Neuspeuterende mensen zijn dan niet op één hand te tellen…;)

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  13 mei 2017 / 8:13 am

  Bedankt! Ik ga meteen mijn hekel aan filerijden herzien en voortaan genieten van neuspeuteraars, duim opstekende vrachtwagenchauffeurs, bellende bestuurders, middelvinger opstekende lieden, zwaaiende kinderen, van baan naar baan zwalkerds, van remnen, stilstaan, optrekken: dankzij jou wordt autorijden op onze overvolle wegen een leuke sport😉‼️

 2. 13 mei 2017 / 8:21 am

  Wat tof dat je naar Brussel gaat! En je beschrijft de reis al zo leuk! Haha, die kersthits zijn altijd goed, hè 😉 Geniet ervan in Brussel!

 3. Laura
  Auteur
  13 mei 2017 / 8:53 am

  Ja echt leuk om weer hier te zijn 🙂 en die Kersthits kunnen altijd hè haha! Alhoewel ik flink zat te puffen van de warmte en me toen toch niet helemaal kon vinden in “it’s gonna be a cold Christmas” 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge