Nou, doe mij maar zweetlucht!

Sinds een paar weken hebben we de kortere workouts ontdekt bij de sportschool. Binnen een half uur train je op een effectieve manier je hele lichaam, daarna kun je vaak nog een buikspierkwartier doen. “Doen we ff, zo’n half uurtje vliegt voorbij”. Haha, wat een beginners denkfout. Die tijd vliegt dus mooi niet! Toch ben ik achteraf altijd heel trots op mezelf.

Zo ook vanavond. Na flink zwoegen en zweten wordt dan eindelijk de mooiste zin die je je maar kunt voorstellen uitgesproken. “Goed gedaan jongens, we zijn klaar!” Lichtelijk duizelig van de inspanning – er wordt niet echt rekening gehouden met het feit dat je een beginner bent – strompel ik naar de kleedkamers. Ik ben alleen, maar algauw komt er een andere vrouw binnengewandeld. We groeten elkaar beleefd en ik begin mijn spullen te verzamelen.

Ook de vrouw heeft overduidelijk hard gewerkt. Dat luchtjes gepaard gaan met sporten, weten we allemaal. Is ook helemaal niet erg, vooral een heel goed teken juist! Toch kan het soms wel prettig zijn om jezelf daarna even op te frissen met een deo of iets dergelijks. Zo moet de vrouw er ook over gedacht hebben. Terwijl mijn duizeligheid langzaam wegebt, zie ik de vrouw een geurtje uit haar tas halen. Ze spuit er een keertje mee. En nog eens. En nog eens. Langzaam maar zeker wordt de kleedkamer omgetoverd tot een parfumerie. Ik weet niet hoe snel ik de kleedkamer uit moet vluchten. En ik maar denken dat er geen sprankeltje energie meer in mijn lichaam zit, ha! Een paar minuten later kijkt ze me wat vreemd aan als ze langsloopt terwijl ik midden in de sportruimte op de grond mijn schoenen zit te verwisselen. Kan ik ergens wel begrijpen: de bankjes in de kleedkamer zitten nét even beter. Het was de laatste blik die we wisselden, ze verdween naar beneden. Haar parfumlucht blijft me daarentegen wel nog lange tijd vergezellen.

Volg:

2 Reacties

  1. gerdiemar
    20 september 2017 / 9:54 am

    Zweet-of parfum…sportschoolgenoegens of sportschhoolongenoegens: het komt inclusief het sporten zelf neer op afzien!
    Sterkte en volhouden maar! 😖🤸🏽‍♂️🤸🏾‍♀️🏋🏼🏋🏼🍸😝

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge