Not yet… not yet….. GO!

Het is 17.50 en ik ben zojuist in mijn auto gestapt. Vlakbij mijn werk hebben we een brug waar je tussen 07.00 en 09.00 en tussen 16.00 en 18.00 niet overheen mag. Het mág wel, maar dan krijg je een dikke boete. Niet erg ideaal kan ik je vertellen. Ik overweeg mijn mogelijkheden. Als ik ervoor kies om naar de brug te rijden, mag ik er nog niet overheen en moet ik dus een plekje vinden om te ‘schuilen’. Ga ik echter omrijden, dan ben ik misschien wel twintig minuten extra aan het rijden. Hmmm.

Als ik bijna bij de brug ben, zie ik dat dit kennelijk heel gewoon is. Er staat een rij van minimaal 7 auto’s die allemaal keurig aan het wachten zijn tot het klokje op 18.00 springt. Je zou dit elke dag maar moeten doen. Ik sluit netjes aan in de rij om de minuten af te wachten.

In de volgende minuten leef ik erg met mijn weggenoten mee. “Nee kijk uit!!” Een auto komt wel erg dichtbij de brug. “Oh, gelukkig.” De auto slaat nog nét voor de brug nog af. “Wow, daar ging toch iemand! Om 17.58, zonde!” …. “Pas op, je mag nog n… oh, het is een fietser, die mogen wel”…. “Ja, durf je nu al? Gevaarlijk hoor, misschien staat je horloge wel voor.” …. “Okee, er zijn er nu 20 overheen, nu durf ik wel.” Bange poeperd als ik ben, wacht ik voor de zekerheid toch nog tot 18.03 en tot het nieuws op de radio is afgelopen. Ik kan mijn geld echt wel beter besteden dan aan een boete :-).

Volg:

4 Reacties

 1. 16 februari 2018 / 6:54 am

  Wauw, haha, wat een gedoe, zo’n brug met tijdschema! Ik kan me voorstellen dat je dan maar liever het zekere voor het onzekere neemt. Dan ben ik toch blij dat de bruggen in mijn omgeving gewoon altijd open zijn 😉
  Romy schrijft over.. Go with the flow | 5 redenen om mee te gaan met de flow

 2. Gerdiemar
  16 februari 2018 / 8:22 am

  Wat een raar fenomeen, een brug die per dag vier uren lang niet toegankelijk is voor autoverkeer. Wat is de zin daarvan??? Hoezo boete als je één minuut te vroeg over die brug rijdt? Raar raar raar.

 3. Kees
  16 februari 2018 / 10:50 am

  Leuk hoor, zo`n brug. Waarom mag je er op dat moment niet overheen? Boete-uitlokking om een beetje bij te verdienen voor de gemeentekas? Of een verkeersdrukte regelaar om mensen uit de stad te houden? Misschien is de brug nog te jong en moet ie nog aansterken of is ze net ziek geweest. Geheime camera voor funniest home videos. Staat vast wel ergens op www.

 4. Kees
  16 februari 2018 / 11:01 am

  Antwoord gevonden: Om het centrum veiliger en aantrekkelijker te maken, is het centrum vanaf 22 mei 2017 ‘s middags autoluw (met weinig gemotoriseerd verkeer). Dit betekent dat het centrum dagelijks tussen 12.00 tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur afgesloten is voor doorgaand snelverkeer (auto’s en motorfietsen) …

  Dit was een berichtje van 2017 dus het was blijkbaar een succes en de automobilisten hebben dan pech. De nieuwe koelkast moet je dan maar láten bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge