Mini-anekdotes in Kos

Inmiddels zijn we weer thuis van een heerlijke vakantie in Kos. Tijdens de vakantie maakten we grappige, kleine dingetjes mee en heb ik leuke uitspraken verzameld. Ik zet ze op een rijtje!

– Op een avond, tijdens een wandeling naar het strand. “Ah, heerlijk, hoor je die cicade? – Ja, dat geluid geeft echt zo’n vakantiegevoel!” Een paar seconden later stopt de cicade met zijn getjirp. De stilte valt ons direct op, we kijken elkaar aan en besluiten een paar stappen achteruit te zetten. Na een stap of tien begint de cicade opnieuw met zijn geluid. We lopen zijn kant weer op en opnieuw stopt de cicade met het geluid. We vinden het een leuk spelletje en we herhalen dit een keer of vijf, totdat we doorhebben dat mensen vanuit hun appartement naar ons zitten te kijken. Nogal vragend.

– In de bus, op weg naar het eiland Nysiros. Moeder tegen dochter: “wie is er morgen jarig?!” Dochter, quasi teleurgesteld: “ja ik. Waarom moest je nou precies op Koningsdag bevallen?!” Moeder, lachend: “je moest er echt uit hoor lieverd. Ik was zó enorm en ik kon niet meer lopen! Ze vroegen me of ik vandaag wilde bevallen, of anders na Bevrijdingsdag. Ik heb bijna geschrééuwd dat je er NU uit moest komen.” Dochter luistert aandachtig. Moeder gaat verder: “en bovendien was het toen nog geen Koningsdag, toen vierden we nog Koninginnedag, weet je nog?” Dochter: “ja, dat is waar. Maar ik vind het wel jammer, het is altijd zo’n gekke dag nu!” Moeder: “in elk geval ben je wel altijd vrij op je verjaardag!” Dochter veert op: “oja, dat is ook zo!” Moeder, geruststellend: “over een jaar of dertig verandert de datum weer, wanneer Amalia Koningin wordt.” Dochter, gefrustreerd: “dan ben ik véértig!!”

– ‘s avonds, op straat voor het hotel. Meisje (9): “wow mam, ik ga deze fiets echt zo missen! Hij fietst zo fijn!” Zusje (6): “nou ik de mijne niet, ik word helemaal gestóórd van dit zadel!” Demonstratief wijst ze naar haar puntige, roze Barbie zadel. Ik snap onmiddellijk wat ze bedoelt 😉

– Jongen (7) tegen moeder: “mam, ik heb gewoon Grieks geleerd deze vakantie! Als je hoi zegt, dan zeg je calamaris.” Moeder lacht: “nou, als je dat tegen iedereen in de supermarkt zegt, kijken ze je wel vreemd aan hoor. Dan wens je iedereen een inktvis in plaats van goedendag.” Zoontje verward: “huh, hoe moet je het dan zeggen? – Kalimera. – Oja, HAHA!”

– Jongen (5) tegen zijn vader: “kijk pap, een tank! Dat wil ik worden.” Vader droogjes: “je wilt een tánk worden?”

Volg:

20 Reacties

 1. 1 mei 2017 / 6:49 am

  Haha, wat een leuk lijstje! Superleuk dat je ook op vakantie anekdotes hebt bijgehouden 🙂 Vooral die opmerking over de inktvis vond ik grappig. Dat zou mij ook zo kunnen overkomen 😉

 2. Laura
  Auteur
  1 mei 2017 / 7:43 am

  Ja, ik had de mazzel dat er heel veel kindjes rondliepen hihi 😉 Haha ja ik ook hoor! Vooral ook de ernst en trots van het jongetje vond ik zo prachtig: “calamaris.” Zo schattig haha!

 3. gerdiemar
  1 mei 2017 / 8:14 am

  Uit je vele anekdotes blijkt dat je temidden van de Nederlanders vertoefde daar op Kos. Reizend volkje hè?
  Ik zie jullie voor-en achteruit lopen teneinde de het cicadegesjirp te achterhalen….komisch! De toeschouwers (ook Hollanders?) dachten natuurlijk dat jullie aan het oefenen waren voor dat lied: van voor naar achter van links naar rechts, waarbij jullie niet verder kwamen dan van voor naar achter😃😜….

 4. 1 mei 2017 / 7:00 pm

  Wat een tof idee om dit soort kleine geluksmomentjes en herrineringen op te schrijven. Super leuk!

 5. Laura
  Auteur
  1 mei 2017 / 7:05 pm

  Dankje! Het is heel leuk om met open ‘blog’oren door t leven te gaan haha 😀

 6. 1 mei 2017 / 7:40 pm

  Wat super leuk om te lezen ! Heel leuk 🙂

 7. Laura
  Auteur
  1 mei 2017 / 7:41 pm

  Dankje! Leuk om te horen 😀

 8. 1 mei 2017 / 9:39 pm

  Aaah ik krijg gelijk heimwee naar Griekenland!🙈Griekenland is een van de mooiste landen in Europa vind ik zelf, prachtige natuur ook!😊Ik ben zelf naar Athene geweest en dat was een van m’n leukste vakanties ooit!💕

 9. 1 mei 2017 / 9:41 pm

  Leuk om te lezen! ik onthoud ze en schrijf ze op om ze later te verwerken in een foto album 😉

 10. Laura
  Auteur
  1 mei 2017 / 9:58 pm

  Helemaal mee eens! Aardige mensen, mooi land en heerlijk eten!

 11. Laura
  Auteur
  1 mei 2017 / 9:59 pm

  Dat is ook leuk ja, in een verzamelalbum!

 12. 2 mei 2017 / 6:10 am

  Hahahaha! Heerlijk dit!
  Zo heb ik nog een lijstje met grappige versprekingen in New York! “Is this the end”, vroeg mijn reisgenootje bij de eindhalte van een metro… 😉
  Enz enz enz

 13. 2 mei 2017 / 8:07 am

  Wat een superleuk artikel om te lezen! 🙂

 14. Laura
  Auteur
  2 mei 2017 / 10:29 am

  Dankje! Leuk om te horen 🙂

 15. 2 mei 2017 / 5:56 pm

  Super leuk om te lezen! Heel grappig ook 🙂
  Heel toffe post!

 16. Laura
  Auteur
  2 mei 2017 / 6:04 pm

  Dankje! Het was ook heel leuk om te schrijven 😀

 17. 2 mei 2017 / 6:16 pm

  Geweldig!! Kinderen en hun uitspraken, blijft bijzonder om te horen. Ontzettend leuk om op deze manier terug te kijken op jullie vakantie!

 18. 2 mei 2017 / 7:19 pm

  Hey, dat leest lekker weg. Genieten! Bedankt voor het delen.

 19. Laura
  Auteur
  2 mei 2017 / 9:34 pm

  Dankje voor je leuke reactie!

 20. Laura
  Auteur
  2 mei 2017 / 9:35 pm

  Kinderen zijn fantastisch haha! Dankje voor je leuke reactie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge