Kattenautisme

Zenuwachtig ploffen de katten neer naast het nieuwe apparaat. Waar ik ontzettend enthousiast ben, kijken de katten nog een beetje angstig. Het gevaarte hebben we ‘gekregen’ van de dierenarts, bij besteding vanaf een bepaald bedrag.

Als je ooit The Sims hebt gespeeld, ken je de denkballonnetjes “wat is dit?” boven het hoofd van je familieleden ongetwijfeld. Deze ballonnetjes verschijnen op het moment dat je een ‘gek’, nieuw item in je huis plaatst. Een ultramoderne waterkoker of een enorme speelgoedkoe, bijvoorbeeld.

De katten kijken mij aan en staren vervolgens terug naar het apparaat. “Wat móet ik hiermee?” hoor ik ze hardop denken. Ons oude waterbakje is toch prima? Waarom zet je nou een plastic, filterend fonteintje voor onze neus neer?

Darcy blijft duidelijk op afstand, maar James waagt zich een stap richting het bakje. En nog een. Zou het… gaat hij drinken? Op dat moment komt hij met zijn neus tegen het fonteintje en er sproeit water in zijn neus. Hij proest drie keer en springt verschrikt naar achteren.

Waar je bij The Sims makkelijk op het apparaat kunt klikken en kunt zeggen: “drink uit de fontein”, lukte het mij een uur later pas weer om James richting het apparaat te lokken. Met mijn vinger spetterde ik in het water en nieuwsgierig keek hij mij aan. (Of hij dacht: wat dóe je?).

Uiteindelijk dronk hij twee uur later één slokje! Mom is proud. Morgen project Darcy.

James en het nieuwe apparaat: “als ik er niet naar kijk, is het er ook niet.”

Volg:

5 Reacties

 1. 1 juni 2017 / 7:19 am

  Haha, katten en dit soort nieuwe dingen is inderdaad nog best een lastige combinatie. Succes met het Darcy-drinkt-water-uit-de-fonteinproject! 😉 Onze katten drinken nog steeds het liefst uit lege plantenbakjes in de tuin. Echt te erg, haha. Maar die vullen we dus maar trouw elke dag bij met water voor hen.
  Romy schrijft over.. De maand van… | mei 2017

 2. gerdiemar
  1 juni 2017 / 7:42 am

  Ik kom beslist een keertje kijken naar dat fonteinfenomeen!
  Katten zijn nieuwsgierig, ze zullen eerdaags uit hun dak gaan: fonteindrinken!!!!

 3. Laura
  Auteur
  1 juni 2017 / 4:58 pm

  Dat zou echt hilarisch zijn 😉 Dan mogen ze direct gastbloggers worden hier!

 4. Laura
  Auteur
  1 juni 2017 / 4:59 pm

  Hahaha heerlijk hè. Wat zijn jullie toch weer goed voor deze wereld, dat jullie die potjes ook echt vullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge