Imago issues

Na een gezellige middag en avond in Leiden met vrienden te hebben doorgebracht, stappen mijn vriend en ik weer in de trein richting huis. We reizen heel chique in de eerste klas, mede mogelijk gemaakt door mijn lieve schoonfamilie met interessante actiekaartjes. Het is gewoon aandoenlijk hoe erg we genieten van deze luxe rode stoelen.

Naast het comfort en de ruimte, is de rust die er heerst natuurlijk een bijkomend voordeel. We hebben nu de coupé voor onszelf en dat is best lekker na zo’n avondje in een druk bierencafé te hebben gezeten. (Ik ben me ervan bewust dat mijn Ouwe-Lullenreputatie een beetje begint te ontstaan bij het schrijven van deze laatste zin).

Ondanks dat ik de avond heb afgesloten met een maltbiertje (definitely “OL”-gehalte), heb ik best wat last van hoofdpijn. Uit mijn tasje tover ik dan ook mijn flesje water en een ibuprofen. Vol goede moed (maar tegen beter weten in) stop ik de pil in mijn mond en doe ik een poging om deze op een zo prettig mogelijke manier weg te werken. Nou, er bestaan dus mensen die er talent voor hebben om pillen in zijn geheel door te slikken. Je hebt ook mensen die fan zijn van mensen die over deze gave beschikken, maar er zelf niet zoveel van bakken. Tja. 

Zit ik dus flink te hannesen met opgeblazen wangen en een onvindbare slokdarm, komt op dat moment de conducteur doodleuk van het trappetje afgelopen. Wij zijn de enige passagiers in de coupé, dus hij beent recht op ons af. Snel kauw ik het pilletje doormidden en slik ik de zanderige brei met een vies gezicht door. Ik realiseer me dat dit een niet zo hartelijk gezicht is en ik werp hem dan ook een stralende roze glimlach toe.

Enne.. toen de conducteur weer uit het zicht verdween, heb ik heus wel even mijn roze tong naar mezelf uitgestoken in het weerspiegelende raam, wetende dat ik hier een blog over zou schrijven en mezelf dus alvast van de eerdergenoemde reputatie moest zien te redden.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge