Ike..jaaaaaaaaaa!

Zoals elke vrijdag begint mijn dag vandaag met paardrijden. Hier op de stal voel ik me altijd heel fijn: alsof er even niets anders bestaat dan de paardenwereld. Ondanks dat er hard gewerkt moet worden, voelt het altijd toch als een soort vakantiemoment. Een luxegevoel zo aan het begin van het weekend!

Halverwege de les krijgen we een pauzemoment om de paardenhalzen te laten strekken en om zelf even uit te puffen. Mijn gedachten dwalen dan ook voor het eerst deze ochtend af naar ‘het normale leven’. Hee, dat is ook zo! Vanavond ga ik gezellig met mijn vriend naar de Ikea. Sinds we uit Bali terug zijn, kriebelt het bij mij om voor de slaapkamer een nieuw kledingrek te shoppen. En nog wat opbergspullen voor het kantoor. En vooruit, ik wil natuurlijk ook graag een mooie grote plant voor in de woonkamer. Nou ja, alles op zijn tijd. Het voornaamste is dat ik zin heb in onze date vanavond!

“Kom op dames, we pakken het weer op. Aan het werk!” De Ikea is ineens weer ver weg en ik concentreer me weer op mijn paard.

Om 13:00 kom ik thuis, spring ik onder de douche en plof ik vervolgens op de bank. Ik voel me heerlijk loom na het paardrijden en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht: straks naar Ikea! Hoe kneuterig en burgerlijk het misschien ook is, ik verheug me erop en ik stuur een berichtje naar mijn vriend dat ik er zin in heb. Mijn vriend reageert ook blij dat hij er zin in heeft en nog geen paar seconden later belt hij me. Enthousiast, denk ik nog.

“Hoi! – Hee! Lekker aan het werk? – Ja hoor, gaat prima! – Straks naar Ikea hè?” Het blijft stil. Dan begint hij voorzichtig: “Zeg, wat vind je ervan als we vanavond eens naar een ander feestje zouden gaan?” Ik blijf stil en mijn vriend vervolgt: “In Amsterdam.” OMG. “Bedoel je… wil je nou zeggen…?” Mijn vriend lacht en zegt: “Ja, het is me gelukt!!” Ondanks dat ik op de bank zit, voelt het alsof ik opnieuw aan het galopperen ben. Het is hem gewoon gelukt om lastminute tweedehands kaartjes te vinden!

In plaats van dat we ons zullen buigen over meubels als Kallax, Väggis of Slättbo, gaan wij vanavond naar Coldplay!!

Die date komt wel goed vanavond!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge