IJsorkest

“Hebben we er nog zin aan?” vraagt de ‘leider’. “Joah, we kennen er nog wel eentje doen!” Met mijn vriend zit ik bij de lokale ijsboer op het terras. Zeven muzikanten vermaken ons met hun blaasinstrumenten: wat leuk dat we hier toevallig heen wandelden! Ze spelen leuke liedjes en er heerst een vredige sfeer zo op deze warme dinsdagavond.

Net wanneer ik denk dat ze beginnen met het volgende lied, vraagt één van de heren: “hebben jullie het nieuws gehoord van Blokker? Weer een grote ontslagronde hè. Toch zonde hoor. De trompettist laat zijn trompet leeglopen (een gek gezicht, dat heb ik nog nooit eerder gezien) en de tubaspeler hijst zijn instrument nog even goed op zijn rug. “Jongens, gaan we nog even?” herhaalt de leider. De saxofonist slaakt een diepe zucht en zegt dan dat hij het volgende liedje wel weer wil spelen. “Heb je gewerkt ofzo, dat je zo moe bent?” grapt de trompettist. Op dat moment loopt er een man op klompen langs en zijn ze even afgeleid. Nadat er gezwaaid is, zetten ze toch weer hun liedje in.

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  18 mei 2017 / 7:52 am

  Mooie foto!
  In deze superkorte zomer van één avond en één dag hebben jullie toch maar mooi geprofiteerd van ijs omringd door trompetgeschal en moeie muzikanten.

 2. 18 mei 2017 / 10:10 pm

  Leuk verteld!

 3. Laura
  Auteur
  18 mei 2017 / 11:18 pm

  Dankje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge