Gratis geld

Vroeger vond ik het altijd heel leuk om samen boodschappen te doen met mijn moeder. Het was helemaal een feestje als we dan eerst nog even langs de pinautomaat gingen. Fascinerend…

[Heel lang geleden]

“Druk maar op dat getal. En daarna op dat getal.” Heel zorgvuldig klik ik op de juiste toetsen en zorg ik ervoor dat niemand het kan zien. Ik voel me heel volwassen nu ik zelf aan het ‘pinnen’ ben! “Klik nu daar maar op.” Ik gehoorzaam, maar vind het wel wat vreemd. Er staan heel veel verschillende getallen. Tien gulden, 25 gulden, 50 gulden, 100 gulden en misschien zelfs wel 1000 gulden. “Mama, waarom haal je maar 25 gulden uit het automaat? Je kunt toch veel meer gratis geld krijgen als je gewoon op een hoger bedrag klikt? Waarom zou je dan kiezen voor 25 gulden?” Pas later begreep ik dat geld inderdaad niet gratis uit de muur wordt verstrekt.

Iedere keer als ik bij de pinautomaat sta om geld te pinnen, moet ik er even om lachen. Heerlijk hoe naïef je als kind kunt zijn ;).

Volg:

4 Reacties

 1. 1 december 2017 / 7:17 am

  Haha, dat was inderdaad ideaal geweest! Het blijft leuk om terug te denken aan sommige heerlijk naïeve gedachten uit je kindertijd 🙂
  Romy schrijft over.. De maand van… | November 2017

 2. Gerdiemar
  1 december 2017 / 9:01 am

  Geld zomaar uit een kastje aan de muur halen: tovenarij en wat aardig van dat kastje, ook dat het jou zonder meer gehoorzaamde!
  Toen ik kind was (vréselijk lang geleden) waren er geen kastjes aan buitenmuren. Mijn vader zei altijd op geheimzinnige toon: ik ga even naar Amerika hoor. Kwam dan met geld terug.
  Nog steeds is voor mij ‘naar Amerika gaan’ geld halen…

 3. 1 december 2017 / 10:49 am

  Ik dacht altijd dat als je flessen inlevert voor statiegeld, je dus werd beloond door middel van 10/25 cent. Later kwam ik erachter dat je het statiegeld zelf betaalt als je de flessen koopt, hihi.
  Mevrouw Marloes schrijft over.. Series die ik afgelopen maand heb ontdekt

 4. 2 december 2017 / 10:25 am

  Ach, dat zou een leuke wereld zijn hè? Ik had wel door dat het niet gratis was, maar het leek me wel een érg leuke baan om dat geld door het gleufje te duwen en af en toe wat mee te pikken. Van automatisering had ik nog geen kaas gegeten, maar mijn boeveninstinct was blijkbaar wel ontwikkeld.
  Hermien – KouweKleren schrijft over.. Fair fashion verjaardag: mijn kledingkast wordt twee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge