Fietstocht in de Veluwe

(2010) Het is juni en mijn vriend en ik zijn een weekendje weg in Hoenderloo, een prachtige plek in de Veluwe. We hebben zin om de omgeving te verkennen en we lopen richting de receptie om twee fietsen te huren. Ondanks onze jonge leeftijd voel ik me op dat moment een oud, getrouwd stel: samen fietsen huren om een tochtje te maken.

Bejaard gevoel of niet, even later is het heerlijk! De weggetjes kronkelen prachtig door het bos en het is heerlijk weer. In onze korte broeken scheuren we wat af en we maken flink wat kilometers. Zo oud als ik me net bij het huren voelde, zo jong en enthousiast voel ik me nu. We hebben niet direct een eindbestemming, maar we hebben wel globaal een idee langs welke dorpjes we willen komen.

Op een gegeven moment komen we bij een leuk terrasje, waar we dan ook stoppen voor een drankje. Het is een heerlijke dag! Na een minuut of twintig fietsen we weer verder en op een bepaald moment komen we voor de keuze te staan: linksaf of rechtsaf? Onze navigatie (tja, die paddenstoelen langs de weg zijn leuk en aardig, maar soms zijn ze niet helemaal duidelijk) hapert een beetje en we twijfelen welke kant we op moeten. Linksaf ziet er waarschijnlijker uit, maar rechtsaf lokt nogal: je kunt er namelijk van een gigantische helling naar beneden roetsjen. Na even twijfelen beoordelen we dat we wel naar rechts kunnen en dat we via een omweg weer op dezelfde richting terecht kunnen komen.

Het is een helling die wel een paar minuten duurt: een ontzettend lang stuk naar beneden. De wind giert door mijn haren en ik voel dat er een brede lach op mijn gezicht geplakt zit. De adrenaline stroomt door mijn lijf als we steeds harder en harder naar beneden sjeezen. “Als we straks maar niet wel linksaf hadden gemoeten, hè?!” brullen we lachend naar elkaar.

We hadden linksaf gemoeten. We concluderen aan de lange, drukke weg waar we nu terechtgekomen zijn dat er niets anders op zit dan weer naar boven fietsen. Vandaag heb ik kennisgemaakt met het begrip leeftijdsschizofrenie.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge