Domme actie

Deze week had ik een personeelsuitje in Utrecht. Net zoals bij schoolreisjes werden we met een grote bus naar de stad gebracht. Een vrouw op straat zag ons vertrekken en begon lachend heel fanatiek te zwaaien. Eigenlijk ontbrak alleen het “verstop je onder de stoelen en doe net alsof de bus leeg is”-moment, verder klopte het plaatje van vroeger precies ;).

Eenmaal aangekomen in Utrecht konden we kiezen uit twee excursies: De Dom óp, of De Dom ónder. Ik koos voor dat laatste: ik was wel benieuwd naar het ingestorte deel van De Dom! (Het werk van een storm in 1674).

Het ingestorte deel bevindt zich onder de grond, waar het donker, koud en vochtig is. We kregen daarom allemaal een grote zaklamp mee die, naast het geven van licht, nog een andere leuke functie had. Aan de lamp zat namelijk een oortje vast. Wanneer je dan met je lichtstraal op een verstopte sensor zou schijnen, zou je een educatief verhaaltje in je oortje horen. Geinig.

Voordat we mochten rondlopen, werd ons verteld dat we eerst nog een kort filmpje zouden bekijken. Als je wel eens gelasergamed hebt, dan herken je vast wel het moment dat je je laserwapen voor het eerst vasthoudt. Instinctief ga je dan toch een paar schijnschoten lossen. Ondanks dat het slechts een zaklamp was die we vasthielden, leek het qua vorm toch wel op een soort (laser)pistool. Ik kon het daarom niet laten om een James Bond-achtige move te maken en daar mijn zaklamp bij te gebruiken. Terwijl de film heel rustig het verhaal vertelde, begon ineens KEIHARD mijn oortje te loeien. In mijn fantastische move had ik per ongeluk zo’n sensor geraakt. Beetje Dom.

Volg:

8 Reacties

 1. gerdiemar
  30 juni 2017 / 7:37 am

  Prachtig uitje en dan ondergronds gealarmeerd raken ! Bizar uniek…

 2. 30 juni 2017 / 8:47 am

  Hahahah ik moest hier heel hard om lachen. Zo’n stunt zou ik namelijk ook uithalen 😉
  Wel leuk zo’n personeelsuitje!
  Larissa schrijft over.. Movietime juni

 3. Dorinde
  30 juni 2017 / 3:59 pm

  Jaja, verborgen talenten! 🙂

 4. Dorinde
  30 juni 2017 / 4:00 pm

  Leuk om te horen, dankjewel! Ja, het was een erg leuke dag!

 5. Dorinde
  30 juni 2017 / 4:00 pm

  Heel gezellig, ze zijn er stiekem veel te weinig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge