Lol in de kringloopwinkel

Het is voorjaarsvakantie en ik ben met mijn moeder en zus in een kringloopwinkel in Friesland. Sinds we in ons nieuwe huis wonen, vind ik het helemaal leuk om spulletjes te zoeken in kringloopwinkels. Omdat we laatst mijn kantoor gepimpt hebben, weet ik precies wat ik nog een beetje zoek om het verder mee aan te kleden. Zo wil ik graag een schattig bureaulampje, het liefst een beetje met een schattige, oudbollige look. (Zal wel een fase zijn, maar nu heb ik daar zin in).

Na een paar minuten in de kringloopwinkel te hebben rondgeneusd, kom ik bij de lampenafdeling. Met mijn ogen scan ik het aanbod en al gauw zie ik een foeilelijk lampje. Hij is een beetje blauw met groen en heeft echt zo’n rokje als kap. Het motiefje is echt walgelijk en bovendien is hij ook flink stoffig. Ik moet er om lachen en ik wenk naar Dorinde. “Kijk Dor, ik heb een lamp gevonden! Wat vind je er van?” Hoe langer ik ernaar kijk, hoe leuker ik hem (oprecht!) vind worden, juist omdat hij zo lelijk is. Dorinde komt aangelopen en zegt direct: “afschuwelijk.” Okee okee, misschien is dit niet dé lamp. Nee, bij nader inzien is dit echt zo’n lamp die maanden in de winkel blijft staan en dan toch maar weggegooid wordt.

Na een kwartier staan we in de rij om de gevonden spelletjes, dvd’s en een vaasje af te rekenen. Wanneer we aan de beurt zijn, raakt mijn moeder in gesprek met de verkoopster. En dan zie ik mijn ooghoek ineens iets heel grappigs gebeuren. Achter ons in de rij is een mevrouw gaan staan. In haar handen draagt ze mijn foeilelijke lamp.  Ik stoot Dorinde aan en samen schieten we in een binnensmondse we kunnen eigenlijk niet hardop lachen-lach. De vrouw heeft niets in de gaten en rekent trots de lamp af.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  6 maart 2018 / 8:00 am

  Guilty pleasures zijn in! Jôh, je had die foei van lelijkheid mooie lamp best kunnen kopen, helemaal supermodern.
  Ik ken mensen die alle brocantes afstruinen op zoek naar onooglijke dingen die het huis onooglijk opsieren…🤡 en dat staat dan ook nog onooglijk geinig.

 2. 6 maart 2018 / 9:54 am

  Herl herkenbaar, ik heb meer dan eens iets lachend en met een ‘kijk dit nou!’ uit een rek in een kledingzaak getrokken om erachter te komen dat iemand achter me het bloedderieus aan het passen was. Eigenlijk wel hoopvol dat zelfs voor de lelijkste kringloopspullen nog een lieghebber kan rondlopen.
  Hermien – KouweKleren schrijft over.. Warme truien koop je natuurlijk tweedehands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge