Bij de Italiaan

Het is altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Zo verraste mijn vriend me door me vanavond mee te nemen naar een klein Italiaans restaurantje wat hier om de hoek zit. Het is geen huis tuin en keuken restaurant, ze willen de gasten vooral het gevoel geven alsof je in een Italiaanse huiskamer bent. We aten niet a la carte, maar werden verrast door de kok. Leuk!

Aperitief

We kregen een heerlijke Sardijnse wijn, een ‘volle’ rode wijn. Daarbij aten we stokbrood met olijfolie (extra vierge), peper en zout.

Voor

Er stond een enorme schaal op tafel met daarop drie soorten witte kaas en drie soorten vlees. Daarnaast kregen we overheerlijke bruschetta met aubergine, courgette en paprika. De groenten waren erg zacht en vol van smaak, super lekker. Erbij werden tomaten geserveerd met knoflook, ui en rucola. Het zijn geen ingewikkelde ingrediënten, maar ZO lekker klaargemaakt. Echt heerlijk.

Hoofd

We kregen een bord met daarop twee soorten verse pasta. Gnocci met een home-made pesto saus en lange slierterige pasta (nog nooit gezien) met een heerlijke tomatensaus.

Na

Mijn vriend nam een ricotta cheesecake, ik nam een Clipper lemon & ginger thee.

Heerlijk gegeten, daar komen we nog eens terug!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge