Bij de benzinepomp

Ik ben nog steeds dolgelukkig met mijn auto. Voor boodschappen is het heel handig en ik vind het ook leuk om samen met de andere assistenten rond te toeren in de omgeving. Gevolg is dat ik regelmatig de benzine moet bijvullen. Als ik op een zaterdagmiddag bij mijn vertrouwde, goedkope tankstation aankom, staat er een rij met auto’s te wachten. Ondanks dat de rij aan de linkerkant van de pompen korter is, stuur ik mijn auto naar de rechterkant. Mijn tankdop zit links en het fenomeen lange tankslangen kennen ze hier niet. Ik spreek uit ervaring.

Na twee auto’s ben ik aan de beurt. Ik stop mijn pinpas in de automaat, toets mijn code in en kies de juiste benzine. Ik pak de slang en ik begin met tanken. Ik staar een beetje om mij heen en als ik na zo’n 10 seconden op de meter kijk, zie ik dat ik nog maar voor 0,7 liter getankt heb. Ik knijp direct harder in het ‘tankpistool’, want dit gaat me veel te langzaam. Ik hoor een klik en de meter stopt met lopen. Ik herhaal het proces en opnieuw slaat de pomp af. Grrr.

Ik zoek de blik van de chauffeur van de auto achter mij, maar hij is druk met zijn vriendin in gesprek. Ik probeer nog een keer te tanken, maar ik kom niet verder dan een totaal van 1,5 liter. Normaal wind ik me niet zo snel op, maar er staan nu 2 auto’s achter me en ik wil graag met een volle tank weer op pad. De meneer voor mij is inmiddels klaar en ik spreek hem aan. “Monsieur?” Hij kijkt me aan en komt mijn kant op. “Ah, daar heb je zo’n domme Nederlander” hoor ik hem denken. Ik leg hem uit dat ik niets vreemds doe, maar dat het me toch niet goed lukt om de benzine te tanken. Hij neemt de slang stoer van mij over en knijpt in het pistool. Klik. Ook bij hem slaat de meter af. Hij probeert het nog een keer en deze keer lukt het wel. De getallen lopen op: 1,9 liter – 2,3 liter – 3,1 liter. Prima. Op een gegeven moment geeft hij me de slang weer en hij legt me uit dat ik heel licht moet knijpen. Ik bedank hem en de man rijdt weg. Nadat de meter nog een keer afslaat, geef ik het op en met 4 liter in mijn auto scheur ik uiteindelijk weg. Categorie nuttige uitstapjes. Ik ben helemaal klaar voor mijn roadtrip richting de Action.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge