Zeikienat

De toetsweek is afgelopen en dan is het altijd tijd voor afsluitende activiteiten. Vandaag is het tijd voor een dagje zwembad in een dorp hier vlakbij. De klassen zijn verdeeld in drie groepen en mijn mentorklas is in de ochtend ingedeeld. Helaas voor hen, want vooral in de ochtend regent het flink.

De klassen moeten steeds vier onderdelen doen: waterpolo, wedstrijdje baanzwemmen, het snelst van de glijbaan af gaan en een soort ‘gevecht’ op een buis en op een vlot. Ondanks dat ik mijn regenjas heb aangetrokken (een hippe, niet een mega functionele) ben ik na een half uurtje zeiknat. Toch vind ik het leuk om mijn klas aan te moedigen en blijf ik er gewoon bij.

“Tot morgen jongens!” Ik zwaai mijn klas uit en heb een half uurtje pauze voordat de volgende groepen komen. Het is ondertussen gestopt met regenen en ik merk nu dat ik het écht wel koud heb gekregen. Ik kijk om me heen en dan zie ik hem: een föhn! Yes. Ik ga er naartoe en ga er heerlijk onder staan. De föhn is absoluut niet gebouwd voor mijn lengte, waardoor ik er nogal quasimodoachtig uitzie. Het is wat lullig voor de collega’s die direct naast de föhn op het bankje zitten, maar het is even niet anders. Moeten ze maar wat harder praten met elkaar ;-).

Nadat ik weer droog genoeg ben, loop ik toch maar even naar m’n auto om mijn paraplu te halen. Helemaal vergeten dat dat ding altijd in de auto ligt. Beter laat dan nooit. Uiteráárd is die paraplu daarna niet meer nodig, haha!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  30 juni 2021 / 6:56 am

  Had je niet beter mee kunnen poloën, baanzwemmen, glijbaanglijden en vlotvechten? Van zinloos zeikienat naar logisch bikininat?
  Die reddende föhn… een buitending-service?
  Mwhahhh, zomer van niks deze dagen😱

 2. 30 juni 2021 / 11:46 am

  In the morning it rains a lot, but you can still do four activities at the pool. A hairdryer is not built for my height, which makes me look rather Quasimodo-ish. But I’m going to have a good time under it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge