Dagboek van Darcy (7 jaar)

Lief dagboek,

Jeuhh, vanmorgen kreeg ik best vroeg eten! Ik vind wel dat de porties een beetje matig geworden zijn, net alsof we op dieet zijn. Pffff. Dat ‘mama’ dat nou doet, wil toch niet zeggen dat wij dat allemaal moeten. Nou trouwens… James leek hierin wel een beetje een meeloper hoor. Hij was na tien brokjes al klaar ofzo! Wilde gewoon naar buiten. Dus ik dacht: chill, dan kan ik straks nog even uit zijn bakje snacken. Weet je wat er toen gebeurde? ‘Mama’ zette zijn bakje om het hoekje, zodat we elkaar net niet zagen. GING IE TOEN WEL ETEN. Nou, ik vind dat dom, jij?

Even later was ik best vol, maar had ik nog iets van dertien brokjes. Misschien twaalf. ‘Mama’ had de achterdeur inmiddels op een kier gezet, dus ik twijfelde wel een beetje of ik al naar buiten zou gaan. James ging wel al, dus ik dacht: ha, dan wacht ik even. Het mooie was dat James ook nog niet klaar was met eten, dus toen ben ik gauw naar zijn bakje gegaan. Je weet hier maar nooit of we nog tussendoortjes krijgen vandaag. Lief miauwen heeft helemaal geen zin hoor, echt stom. Heb ik daar die twee weken lang zo op zitten oefenen.

Maarja, wat er dus toen gebeurde… James kwam weer naar binnen en ging toen mijn brokjes opeten! Jeetje dat vond ik niet leuk hoor. Ik heb toen wel drie keer om het hoekje gekeken (stomme kast, ze hebben er ook zoveel) of hij al klaar was. Nou, dat was hij dus niet, maar ik zag wel dat zijn haren echt lelijk zaten, hahaha. Helemaal een beetje vastgeplakt.

Okee, toen was ik wel echt klaar en ging ik naar buiten. Nou, ik ben direct naar de tuinbank gerend, want er kwam allemaal water uit de lucht! De achterdeur was nu dicht, dus ik bleef maar gewoon een beetje onder de tuinbank chillen. Ik vond het stiekem wel irritant dat James nog binnen was. We hebben nog een appeltje te schillen met die grijze kat, maar in m’n eentje heb ik daar niet zo’n zin in.

Na een uur kwam ‘papa’ beneden en ging ik weer lekker naar binnen. Hij ontbijt altijd met iets heel geks, iets bruins, daar hoef ik niet bij te bedelen. ‘Mama’ eet iets wits en romigs, dat is wel lekker. Soms laat ze het kommetje wel eens staan. Ik was wel pissig toen ‘papa’ vroeg of ‘mama’ het bakje wilde omspoelen.

‘s Middags heb ik zo lekker gerelaxt hee. Op het kleed, terwijl ‘papa’ een spelletje speelde. Af en toe maken ze me wakker om te aaien, dat vind ik wel leuk. Miauw ik even en doe ik die act op m’n rug. Werkt altijd.

Verder is er niet echt iets boeiends gebeurd. Behalve dan dat ik m’n stoel op zolder weer heb ontdekt! Dat is echt geinig, want soms weten m’n ‘ouders’ dan niet waar ik ben. Doe ik net of ik er niet ben en als ze dan boven komen echt SUUUUPER schattig kijken. Hoofd een beetje schuin alles. Moet je echt eens proberen. Volgens mij gaat ‘mam’ alleen nu wel een blog over me schrijven. Ze pakte dat zwarte ding namelijk weer, zo’n apparaat dat ze heel vaak vast heeft. Ken je dat? Dan houdt ze hem een paar seconden heel dichtbij en dan ineens is ze weer klaar. Ik hoop trouwens dat ze mijn neus niet heeft gezien, die grijze heeft me laatst een tik gegeven.

Nou, ik zal ff kijken of ik over het toetsenbord heen kan lopen tijdens het typen. Dan doet ze altijd net of ze boos is, maar dan gaat ze me daarna super hard aaien hahaha. Chill.

Nou, groetjes vanuit m’n (net iets te kleine) mandje! Deze heeft James nog niet gevonden, muhahaha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    10 augustus 2019 / 7:11 am

    Hallo kattenmama, wat ben je weer superinventief op z’n blogs in de weer! Het Darcydagboek leest heerlijk op z’n kats….houdt James ook een dagboek bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge