Een weekje Eifel!

Onze achtertuin 🙂

Normaalgesproken schrijf ik altijd uitgebreide vakantieblogs over onze reisjes en vandaag zijn we precies een week in de Eifel. Omdat het nu meer een wandel- en chillvakantie is, schrijf ik er deze keer geen enorme blogs over, maar houd ik het bij een klein weekoverzicht! Zo kan ik het later toch nog een beetje herbeleven en hoef ik jullie niet te vermoeien met ellenlange Monopoly-potjes en beschrijvingen hoe we aan het lezen zijn, haha.

Als je dit leest, zijn we aan het inpakken, onderweg of al aangekomen op onze nieuwe bestemming voor komende week: Het Zwarte Woud!

Zaterdag 20 juli

De verjaardag van mijn schoonmoeder! ‘s Morgens gaan we nog even bij haar langs, pakken we onze laatste spullen in en doen we nog een paar kleine aankoopjes bij de supermarkt en bij de Action. We vertrekken rond 11:45 en ik heb eigenlijk meteen ‘honger’ op het moment dat we de snelweg op rijden. We stoppen bij het eerste tankstation (5 minuten van ons huis, HAHA) en gaan daar onze gesmeerde broodjes eten. Ik lach keihard om deze planning, maar het vakantiegevoel zit er meteen in!

In de namiddag komen we aan bij ons schattige huisje in Lissendorf. We richten het huisje in, blunderen in het Duits bij de gastvrouw, koken zelf en maken een avondwandeling. Op naar een fijne week!

Zondag 21 juli

In deze uitgebreide blog (toch nog één!) kun je teruglezen hoe wij een wandeling van 13 km wilden maken, verkeerd liepen door fanatiek te Geocachen (schatzoeken) en vervolgens vanaf een heuvel beteuterd zaten te kijken naar het dorpje in de verte waar we nu toch echt al wel hadden moeten zijn ;). 17 km later ploften we dankbaar weer in de auto, waarna we terugreden en een chillavondje voor de boeg hadden. We wandelden trouwens bij Manderfeld, vlakbij de Belgische grens.

Maandag 22 juli

Omdat we gisteren een flinke wandeling hebben gemaakt, wilde ik vandaag maar een klein stukje wandelen. We gingen naar Altenahr, een omgeving waar Daan al eens geweest is met zijn moeder. Nou… Misschien heb je dit stukje blog van de week gelezen?

 Er ingeluisd worden door je vriend. “We doen vandaag wel een kort en makkelijk rondje, ik ken hier de weg. Ongeveer 5 km, goed?” Nou, bekijk ook altijd zelf de route. Kan je zomaar 5 km en veel steile klimweggetjes schelen. Achteraf natuurlijk wel flink opscheppen, dat dan weer wel.

Na deze vermoeiende 10 km heb ik daarna een pasta naar binnen zitten schrokken, dat kan er niet charmant uitgezien hebben. De wandeling was wel heel gaaf trouwens, tussen allemaal wijnvelden, gelegen op heuvels.

Na het wandelen gingen we rodelen, de rodelbaan ligt net buiten Altenahr. Echt heel leuk om te doen!

Dinsdag 23 juli

Vandaag een wat minder actief dagje: we hebben Adler-und Wolfspark Kasselburg bezocht, een mooie burcht waar ze ook roofvogels en wolven hebben. Vlak nadat we het park binnenstapten, begon er een roofvogelshow en daarna konden we meteen door naar de voedering van de poolwolven. Een leuke ochtend!

‘s Middags hebben we vooral bij het huisje gerelaxt en ‘s avonds hebben we mega veel spelletjes gedaan. Vakantie!

Woensdag 24 juli

Weer een wandeldag! “We rijden gewoon richting Daun en dan kijken we wel waar we een wandelroutebord kunnen vinden.” Uiteindelijk hebben we een leuke wandelroute van 10 km gedaan, lekker puffen hoor in die hitte 😉

‘s Avonds zijn we uit eten geweest bij een superschattig restaurantje bij een Historische watermolen. Heel hoog Eftelinggehalte! 🙂

Donderdag 25 juli

Vandaag een dagje naar Cochem! Een heel schattig plaatsje aan de Moezel. Lekker toeristisch ook, veel Nederlanders ;). Het hoofddoel vandaag: de stoeltjeslift! (Was zo’n bucketlist-dingetje van mij, haha). Godzijdank was het geen stoeltjeslift boven een eng ravijn, maar gewoon bij een heuvel/bergrand. Boven hebben we een godsvermogen voor een drankje betaald (haha, achteraf natuurlijk heel logisch, oeps) en daarna zijn we weer naar beneden gegaan. In het stadje hebben we geluncht en wat winkeltjes bezocht.

Vrijdag 26 juli

Onze laatste dag in de Eifel! We zijn naar het noorden gereden om daar in het Nationaalpark de Eifel te wandelen. We deden een heel leuk rondje door dorpjes, velden, bossen en langs een beekje. ‘s Middags zijn we vlakbij ons dorp nog even wat winkeltjes ingeweest en verder hebben we (eigenlijk zoals elke avond) lekker weer gerelaxt in het huisje.

Op naar het Zwarte Woud! 😀

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    27 juli 2019 / 7:30 am

    Oergezellig reisverslag met hoog wandel- en spelletjesgehalte, zie jullie voor me, de Eifel doorstruinende. Wat gaat het Zwarte Woud brengen? Mystiek? Nog meer hartstikke leuke foto’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge