Sicilië: Palermo

Niet lang nadat we vertrokken zijn uit Trapani gaat het tanklampje aan. We crossen deze week in een fiat 500 en Thomas heeft me eerder deze week vertelt dat deze auto’s heel hoog scoren op de lijst met ‘auto’s met de minste liters in de tank nadat het tanklampje aan is gesprongen.’ Pin me er overigens niet op vast dag dit officiële naam van de lijst is ;-). Normaal struikel je over de tankstations aan de snelwegen, maar hier is dat kennelijk heel anders. Ik kan zeker niet ontkennen dat ik een stuk ontspannender zit na onze tankstop.

In Palermo slapen we in een artistieke b&b, alle kamers zijn in stripfiguur stijl. Wij slapen in Popeye, haha. Mijn stappenteller draait overuren deze twee dagen, ondanks dat we best wel heel centraal zitten! We bezoeken allereerst de kathedraal, waar ik een soort blauwe overal over mijn hemdje en korte broek heen krijg. Lekker warm. Vervolgens bezoeken we the Royal Palace. 

De volgende dag gaan we naar ‘de meest lugubere attractie’ van de stad: de catacomben. Eerder deze week hebben we dat ook al gedaan in Siracusa, maar daar waren de graven leeg. Hier word je echter vrolijk (ja echt, brede smiles gespot) aangestaard door ruim 8.000 gemummificeerde mensen. Het is grappig om te merken hoe snel het went om daar doorheen te lopen, terwijl het stiekem toch best creepy is. Er gingen ook vrolijk kindjes naar binnen, ik denk niet dat ik dat zelf gedaan zou hebben.

We besluiten om naar het station te lopen om de trein naar Cefalù te pakken. We komen tien minuten te laat aan en moeten anderhalf uur wachten op de volgende. Stiekem zijn mijn voeten me wel dankbaar dat ik even kan zitten. 

Cefalù is een schattig bad- en vissersplaatsje met een heel mooi strand met veel kleurrijke huisjes. Echt zo’n ‘ansichtkaart plaats’.

Op de terugreis gaat het mis met het stempelen van één van onze treintickets. We noemen geen namen. Het ticket is bijna helemaal doormidden gescheurd. “Nou ja, op de heenweg hoefden we ook niks te laten zien.” Wanneer we de trein instappen, zien we dat er ook drie politiemannen onze coupé ingaan. Niets aan de hand natuurlijk, maar toch hè ;-).

We vertrekken vandaag (woensdag) naar Taormina waar we ons laatste nachtje van de reis slapen!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    7 augustus 2019 / 7:18 am

    Die catacomben met al die aangeklede doden, bijzonder hè? Dat zoiets bestaat….hebben jullie ook nog dat dode meisje gezien? Ergens aan het eind van de dodengang(en). Dat maakte op mij enorme indruk, al die anderen brachten een soort vrolijke gruwgrijns teweeg.
    Taormina, maar één nacht daar? Het is een beeldig stadje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge