Weekendje Kopenhagen (deel 1)

“Morning.” Het is 04.30 en ik heb maar liefst vier uur geslapen. Het concert van Kensington van gisteravond was top, de timing was iets minder. Toch ben ik meteen wakker: we gaan straks naar Kopenhagen! Van Thomas heb ik een city trip voor mijn verjaardag gekregen, hoe leuk!

Voor Laura is het een beetje sneu, ook zij is naar Kensington geweest en mag ons nu naar Schiphol brengen. We won’t forget this ;-).

Ik had me ingesteld op ruim anderhalf uur vliegen, maar we landen al na 55 minuten. Top! Het ging zo snel dat ik nog niet eens één sudoku af heb. In my defense: het zojuist gekochte boekje heeft alleen maar 5 en 6 sterren sudoku’s. Dus.

We hebben alleen handbagage, dus we lopen direct naar de metro. We kopen een 72 uur ticket waarmee we met de metro, bus en trein kunnen reizen binnen de stadszones. Vanaf een metrohalte is het nog tien minuutjes lopen naar onze airbnb. 

Nadat we onze spullen hebben gedropt gaan we op weg naar een heel oud bakkertje. Ook al hou ik niet zo van kaneel, dit kaneelbroodje was echt zooo lekker! Vervolgens gaan we op weg naar het paleis waar we vanaf de toren een mooi uitzicht over de stad kunnen zien. Voordat we daar zijn aangekomen, botsen we eerst tegen een kerstmarkt op. Yes. Als je niet van kerst houdt, moet je écht niet in december naar Kopenhagen. Kerstmarkten en kerstbomen everywhere. 

Bij het paleis kunnen we ook de Koninklijke keuken bekijken. Het is dat we een Kopenhagen city pass hebben waarbij we heel veel attracties ‘gratis’ kunnen bekijken, anders hadden we die lekker overgeslagen. Het blijkt een hilarische ruimte te zijn waar overal geluidjes zijn toegevoegd van borrelende pannen en rammelende deksels. Het voelt niet heel Koninklijk aan met al die licht- en geluideffecten, hahaha.

In de mega lange winkelstraat scoor ik een muts, het is echt veel te koud buiten. Ook is het hier om 16.00 al donker, omdat we natuurlijk een stukje noordelijker zitten.

We eten die avond in een restaurantje vlakbij huis, waarbij we alleen nog op een plekje in het raam kunnen zitten. Het is dat er geen rode lampjes boven ons hoofd branden, anders krijg ik er hele andere gevoelens bij haha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    11 december 2019 / 8:13 am

    Wat een 🆒🔝verjaardagscadeau ‼️Ben ooit in Kopenhagen geweest, herinner me er amper iets van, dus jouw ‘rondleiding’ is verfrissend leuk. Die zeemeermin?🧜🏽‍♀️Die was daar toch ook, dacht ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge