Postbode

“Wat wil je later worden?” Deze vraag moest je vroeger best vaak beantwoorden, bijvoorbeeld in een vriendenboekje of een vragenlijst. ‘Koningin’ schreef ik dan op. Of postbode. Dat eerste is vooralsnog niet gelukt en ik denk ook niet dat dit nog gaat gebeuren. Hoeft ook niet hoor, ik ben heel blij met mijn niet koninklijke vriend haha. Postbode ben ik wel geweest! Vol trots heb ik bijna een heel jaar (jaja) de krant op woensdag bezorgd. Daarna was het wel weer over met de liefde voor het vak.

Toch begin ik me de laatste tijd weer steeds meer een postbode te voelen. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe adres, krijgen we nog regelmatig post van de vorige bewoners. Ze wonen in hetzelfde dorp, dus voor sommige belangrijk-ogende-brieven vind ik het niet zo’n punt om de post even langs te brengen. Ook heb ik al een aantal keer ‘retour afzender’ op de brief gekalkt en deze weer in de oranje brievenbus gegooid.

Laatst kregen we weer post en vanaf dat punt nam ik mezelf voor dat ik op alle brieven ‘retour afzender’ zou gaan zetten. Dan lost het ‘probleem’ zich waarschijnlijk sneller op dan wanneer ik steeds braaf de brieven kom brengen. Goed plan.

Precies een dag na dit voornemen kregen we een rouwkaart in de bus. Bij zo’n brief met een randje schrik je toch een beetje en ik was dan ook stiekem opgelucht dat hij niet voor ons bleek te zijn. Deze kaart heb ik toch maar netjes even langsgebracht.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Marretje
    9 oktober 2019 / 7:18 am

    Van postbode naar postbode. Daarmee verdiende je vroeger een zakcentje, en nu? Nu vast goodwill, ook veel waard! Maar raar dat er nog steeds post voor voorgaande bewoners komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge