Wintertijd met een baby

Wintertijd krijgt een totaal nieuwe betekenis met een kleine baby. Het ritme van de baby blijft natuurlijk hetzelfde: weten zij veel dat het uur ineens achteruit is gegaan!

Ik denk dat er op dit moment veeeeel baby’s (of kindjes natuurlijk, of zelfs volwassenen?) rond zes uur klaarwakker de dag beginnen en dat ouders veel moeite hebben om het nieuwe ritme (vanaf 07:00 het liefst) er weer in te krijgen.

Ik kijk vaak op het forum van 24Baby om te lezen over moeilijkheden, tips, leuke momentjes etc. van moeders met een baby van dezelfde leeftijd. Vorige week had ik gelezen dat je baby’s ter voorbereiding op de wintertijd het beste steeds iets later op bed kan leggen, zodat ze met de nieuwe tijd niet al te vroeg wakker zouden worden.

We hebben dit geprobeerd, de ene dag lukte het iets beter dan de ander. Met het ritme van Aukje durfde ik dit nog wel los te laten. We hebben namelijk de mazzel (of niet, tja haha) dat het ritme van Aukje nog niet zo vast is. Ze sliep tijdens de herfstvakantie heel even door, maar daarna begon de slaapregressie. Elke nacht is ze nog wel een keertje wakker. Maar: manipulatie met de wintertijd is dus nog wel mogelijk, haha!

Op de ochtend van de wintertijd wordt ze ‘keurig’ om 06:00 (dus eigenlijk 07:00) wakker, maar ik heb net gedaan alsof het nog midden in nacht was. Voeden in het donker en dan nog even slapen. Daarna werd het 08:00 en konden we de dag perfect starten zoals normaal, heerlijk!

Ik ben natuurlijk wel nieuwsgierig en ik open die ochtend het forum: hoe zou dit bij anderen gegaan zijn? Inderdaad: veel vermoeide ouders, maar ook succesverhalen. Om één comment moest ik heel erg lachen:

O néééé, wij hebben onze baby de week ervoor dus juist steeds vroeger in bed gelegd! Oeps! Het was vanmorgen HEEL vroeg!

Ze kreeg heel veel medeleven van medemama’s, hahahaha. Gelukkig kon ze er wel om lachen.

Zoals je misschien aan de foto hebt gezien, hebben we deze zondag een vét winterse dag gehad: we zijn naar Intratuin geweest om Aukje kennis te laten maken met lampjes, kerstballen en kerstdorpjes. Het was heel leuk!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    1 november 2022 / 8:12 am

    Aukje gaat net zo’n kerstfan worden als haar mama, zie haar verbaasd verwonderde koppie daar in Intratuin. Op dat moment is ze klaarwakker, leuk, fijn, wintertijd immers= kerstglitter! Daar wil je wel voor uit je bioritme raken.
    Maar eh, men zou ‘s moeten stoppen met dat gedoe van zomer- en wintertijd. Baby’s, koeien, geiten, mensen, noem maar op…danig in de war.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge