Weekendje Rome! (Deel 1)

Het is Pinksteren en mijn vriend en ik zijn een weekendje weg naar Rome! We hebben dit al maanden gepland en eindelijk is het dan zover.

Op vrijdagmiddag worden we door de zus van Daan bij Schiphol afgezet. “Doeeeei!!” We hebben alleen handbagage mee, dus we kunnen lekker snel door de douane. We ploffen neer met een biertje en Daan helpt mij heel lief met mijn stapel nakijkwerk. (Love you).

Na een uur vertraging stijgen we om 18:30 op. Ook in het vliegtuig ga ik verder met mijn nakijkwerk en schrijf ik de blog van afgelopen zaterdag ;).

We landen om 21:00 en worden bij de uitgang opgewacht door een priv├ęchauffeur. Met een bordje! Het voelt echt heel fancy, zeker wanneer hij m’n koffertje overneemt en ons voorgaat naar een dikke bak. Stiekem scheelt het gewoon veel geld ten opzichte van een normale taxi en veel gedoe ten opzichte van het Italiaanse OV.

In het appartement worden we opgewacht door de schattigste hostess ooit en ze gaat ons voor naar een piepklein liftje. Daan en ik passen er precies in met onze koffers. Ze drukt op de knop (2e verdieping, omg) en loopt zelf het kippenstukje omhoog. Ik voel me een zeer decadente vrouw op dit moment, haha.

Het appartement is onwijs schattig en gezellig ingericht en de vrouw legt ons alles uit. Ook geeft ze ons een mini-tour door de omgeving, zodat we morgen weten waar we de bus moeten pakken. Zo lief!

Rond 22:30 eet ik nog twee muffins (haha, ons diner is een beetje weggevallen door de vertraging) en gaan we daarna naar bed. Op naar een mooie dag in Rome!

Op zaterdag worden we rond half 9 wakker (“oeps, hadden we geen wekker moeten zetten?”) en maken we ons klaar voor de dag. Korte broek aan (want: 30 graden!), insmeren en gaan. We pakken de bus richting het centrum en gaan daarna ergens op een terrasje zitten waar we ons ontbijt bestellen: zoete broodjes en verse sinaasappelsap. Daarna wandelen we naar de Sint Pieter, onze eerste attractie. Onderweg koop ik nog even een sjaaltje: het is nu al veel te warm voor mijn bolero en je mag niet met blote schouders naar binnen bij kerken in Rome.

We hebben een audiotour gereserveerd (godzijdank hoeven we niet in de megalange, snikhete rij te staan) en stappen daarna de immense kerk in. Het wemelt van de toeristen en we kijken vol bewondering naar de vele versieringen. De koepel is prachtig en er is heel veel te zien. Toch ‘raakt’ deze kerk me minder dan misschien zou moeten (te overweldigend?) en na de belangrijkste beelden, kunstwerken en relikwie├źn te hebben bekeken, stappen we het plein weer op.

We kopen onze eerste flesjes drinken en wandelen richting het centrum. We steken de Tiber over en gaan naar Piazza Navona, een prachtig beroemd plein waar de fontein van Bernini heel beroemd is. (Hier hebben we onze selfie gemaakt!)

Vervolgens beginnen we lekker aan ons toeristische toertje en gaan we naar de Trevi Fontein, de Spaanse trappen en bezoeken we een museum waarbij oud-Rome (zo’n 10 meter onder de grond) zichtbaar is. Blijkbaar hebben ze de huidige stad voor een groot deel op de oude stad gebouwd, bizar om dan bijvoorbeeld zo’n oud aquaduct te zien!

Nadat we bij het Pantheon, een gave tempel die qua Romeinse bouwstijl bewaard is gebleven en waarbij er (ik blijf het fascinerend vinden) een groot gat in het dak zit ter versteviging, zijn geweest, besluiten we om ergens lekker Italiaans te gaan eten. We zetten nog geen stap in een schattig toeristisch straatje, of we worden overspoeld door de proppers. “Bon giornoooo!!!”

Wordt vervolgd!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    11 juni 2019 / 7:32 am

    Bon giorno, wat een goed georganiseerd weekendje weg! Rome, zelf nog nooit geweest terwijl ik louter enthousiasme verneem. Goed te zien aan die blije selfie! Soms je tante A. nog ontmoet daar? En misschien ook je pasgetrouwd nichtje? ‘Iedereen’ was er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge