Weekendje Rome! (Deel 2)

Na even getwijfeld te hebben bij welk Italiaans tentje we willen gaan lunchen, ploffen we neer bij een tafeltje aan het raam. Het is behoorlijk warm in de stad en we zien zelfs de lokale bewoners best een beetje puffen bij de warmte.

Daan bestelt een pasta met zalm en ik ga voor een ravioli met ricotta en spinazie. We krijgen er een prosecco bij (onze propper heeft goed gepropt) en het smaakt allemaal heerlijk. Met een limoncello van het huis toe voel ik me helemaal een gewaardeerde toerist in Italië 😉

Na de lunch wandelen we nog wat langs de attracties in het centrum en gaan we daarna richting het Vaticaan. We hebben tickets voor het museum (wederom zoo blij mee, sommige mensen doen zichzelf echt iets te kort door rustig een uur in de brandende zon te gaan staan voor een ticket?!) en mogen vrij snel doorlopen. Het is druk, warm en benauwd in het museum, maar de kunstwerken zijn heel mooi. We doen opnieuw een audiotour en lopen met de massa mee naar de Sixtijnse kapel, de belangrijkste zaal van het Vaticaan.

Het heilige sfeertje in de kapel wordt enigszins overruled door de beveiligers die af en toe noodgedwongen “silenziooooo” blèren en met maaiende armgebaren de families met kinderwagens langs een shortcut leiden, maar dat mag de pret niet drukken! Het is heel gaaf om deze plek nu een keer van dichtbij te hebben kunnen bewonderen.

Uiteindelijk komen we in de namiddag uit het museum en voelen we ons als twee gebraden (vegetarische) kippetjes. Het is ruim 30 graden en in een warme stad is dat hard werken. We ploffen neer op een trap, eten een muffin (oké, nee alleen ik) en bespreken wat we voor vanavond zullen doen.

Ons appartement zit op zo’n twee kilometer afstand van het Vaticaan en we besluiten dat we onze voeten even wat rust gunnen. “Laten we de bus terug nemen, even douchen en dan bij ons appartement vlakbij kijken waar we gaan eten.” Prima plannetje.

Voor de avond hebben we een leuk restaurantje uitgekozen en we zien dat het om 19:30 open gaat. Rond 19:45 stappen we de drempel over en zien tot onze verbazing dat het personeel nog bezig is met de stoelen van tafels halen en een dweil door het restaurant te halen. “We zijn pas over een half uur klaar, maar we hebben een private party vanavond.” Jammer, maar ik kan niet ontkennen dat ik toch even met glinsterende ogen naar Daan keek. Ons plan B was namelijk om naar een sushi restaurant te gaan: daar wemelt het van in ons wijkje! “Vanmiddag hebben we al Italiaans gegeten…,” zo klonk mijn argument.

De sushi is heerlijk en toch ook weer heel anders dan bij ons. Rond achten hebben we het restaurant nog voor onszelf en even later wordt het gezellig druk. Een lekker afsluitertje van een mooie dag!

Op zondagochtend pakken we de bus om naar het Colosseum te gaan. Deze attractie ligt een stuk verder bij ons vandaan, dus we besluiten om bij de overstap van de bus ook even ergens te ontbijten. Ik kan er wel aan wennen hoor, die zoete broodjes ;).

Voordat we naar het Colosseum gaan, bezoeken we eerst het Capitool, lopen we langs het Forum Romanum (mooooi!) en kopen we braaf een magneetje.

Bij het Colosseum hebben we een VR-tour geregeld, waarbij we door Virtual Reality brillen kunnen zien hoe het Colosseum er vroeger van buiten en van binnen uitzag. Heel gaaf! Daan merkte wel terecht lachend op dat het een beetje leek op een spelletje uit de jaren ’90, maar dat had ook wel weer iets ;). De setting van deze VR-tour was wel heel grappig: we stonden met zo’n 15 man in een kring naast het Colosseum. Allemaal zo’n flinke kast op je hoofd en dan maar draaien. (Je moet sturen met je ogen, dus wil je omkeren… Dan moet je ook echt met je lijf draaien). Volgens mij zag het er allemaal heel komisch uit voor de toeristen ;).

Er overkwam mij daar helaas wel een vrij traumatische gebeurtenis… Ik denk dat ik daar de volgende keer maar even verder over blog: ik moet het nog even laten bezinken. Wordt dus vervolgd! 😉

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    13 juni 2019 / 7:04 am

    Hadden jullie vanuit NL al die toegangstickets al geboekt, een soort all inclusive? Goed idee! Zeker nu jullie in die hoge temperatuur de highlights bewonderden en niet uren in lange rijen hoefden te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge