Weekendje Berlijn (deel 1)

Dit weekend gaan Thomas en ik een weekendje naar Berlijn. Omdat we al op donderdagmiddag vertrekken, hebben we drie nachtjes daar: heerlijk! De trein vertrekt om 17:00 vanaf Amsterdam Centraal en vanaf ons perron hebben we de keuze tussen Den Helder en Hannover. Een weekendje Texel heeft ook nog even door ons hoofd gespookt, maar we kiezen er uiteraard toch voor om naar Berlijn te gaan.

Rond middernacht komen we aan op de Hauptbahnhof van Berlijn, waar we ons in een taxi laten vervoeren naar ons hotel. Welterusten!

De volgende dag ontbijten we in het hotel en gaan daarna op pad. Vandaag is het een regenachtige dag, dus we besluiten om een 48 uurs kaartje bij de metro te halen. We logeren vlakbij Alexanderplatz en zitten lekker centraal in de stad. We beginnen vandaag bij Checkpoint Charlie. Het is er (zoals bekend) erg toeristisch en we zijn daar dan ook gauw klaar. We pakken de metro naar de East Side Gallery, waar hele mooie muurschilderingen te zien zijn op de Berlijnse muur. Ondanks dat ik al een keertje in Berlijn ben geweest, blijft dit indrukwekkend en gek om te zien.

Het is nog vroeg en het begint steeds harder te regenen, dus we besluiten om naar het DDR museum te gaan. Het is perfect voor een uurtje en mijn inmiddels natte voeten zijn me zéér dankbaar. We lunchen bij een gezellig restaurantje en gaan dan door naar het Holocaust monument. Wow. Ook dit heb ik al eens eerder gezien, maar het blijft bizar.

Om 15:30 hebben we een rondleiding bij de Reichstag. Wanneer we daar aankomen, horen we dat de rondleiding helaas niet door kan gaan. Het parlement is blijkbaar druk aan het vergaderen. Wel mogen we daar een uurtje bij komen zitten als we dat willen. Lache! Ondanks dat ik twee jaar Duits heb gehad, begrijp ik er hélemaal niets van. Ach ja 😉.

Door een hele chique dame worden we in een enorme lift naar boven vervoerd waar we de koepel kunnen beklimmen. Topjob, honderden keren per dag met de lift omhoog en omlaag. Door het slechte weer kunnen we niet heel ver kijken vanaf het uitzichtpunt, maar dat geeft niet. Wel kunnen we heel goed naar beneden kijken, waar het parlement rustig doorvergadert. Echt, ik ben zo blij dat dat niet mijn baan is 😊.

We borrelen in een cocktailbar en eten daarna heerlijk in een Spaans tapasrestaurant (knoflook!!!). Een zeer geslaagde eerste dag! Wordt vervolgd 😊.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    11 maart 2020 / 8:50 am

    Berlijn in de regen en toch een topdag! Dat is het ware carpe diem, toch? En welke lieve Duitser maakte die leuke foto van jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge