Wederom katten… ;)

Tja jongens, de Neverdull-inspiratie is best pittig zo in deze tijden hoor! Zoals Dorinde al aangaf, spelen onze katten inderdaad een handig rolletje, hahaha. Misschien moeten we maar eens een poll doen of jullie al gek van de jongens worden ;).

Het is tijd voor mijn les met de brugklas. Ik zeg ze -digitaal- gedag en ik start zoals elke les mijn powerpoint op. We zijn bezig met het werkwoord ‘avoir’ en ik typ in de chat de getallen 0 t/m 6. Leerlingen kunnen deze reacties ‘liken’ en ik vraag ze om het getal te ‘liken’ dat overeenkomt met het aantal goede vervoegingen dat ze hebben onthouden.

Precies op het moment dat ik de antwoorden één voor één wil laten zien en de leerlingen dus hun antwoorden moeten tellen, staat James voor de deur. “MIAUUUWWWW”. Ik sta op en kondig aan: “oké, we houden direct maar even een korte pauze.” Ik doe de deur open. “Dit is James. Hij heeft een spanningsboog van ongeveer 1,5 minuut en zal daarna de tent weer verlaten.” Hij springt op de vensterbank van het raam, loopt even wat op mijn bureau (de leerlingen typen massaal “miaaaaaauw” en “hoi James!”) en hij zet weer koers richting de deur. “Wow mevrouw, het is echt 1,5 minuut!”

We vervolgens onze les en de leerlingen liken massaal hun eigen getal. Als ik een James in de klas zou hebben gehad, zou ik er voor de vorm nog even 1,5 bij gezet hebben ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    9 april 2020 / 7:25 am

    Timing, 1,5 minuut… wat een kat! En wat een leuke docent om te avoir! Docent die exactement weet hoe ook haar James zich aan 1,5 houdt, très bon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge