We kunnen het niet meer.

Afgelopen zaterdag besloten Daan en ik spontaan om uit eten te gaan bij het strand. Tegenwoordig hoef je niet meer te reserveren (ideaal is het natuurlijk wel!) en we krijgen een tafel aangewezen. We krijgen wel een tijdslot mee, omdat mensen na ons ook aan deze tafel zullen eten.

Na zo’n 5 minuten hebben we onze drankjes en hakken we de knoop door wat betreft onze gerechten. Daan bestelt tonijn op Japanse wijze als voorgerecht en saté als hoofdgerecht. Ik ga voor pomodorisoep en diezelfde tonijn, maar dan als hoofdgerecht.

Nadat we ook een broodje met olie hebben gekregen, is het tijd voor onze eerste gerechten! Mijn pomodorisoep is heel lekker, precies zoals het hoort. Terwijl ik mijn eerste lepels soep aan het wegslurpen ben, zie ik dat Daan moeite heeft met zijn gerecht. De sojasaus zit namelijk in een pipet. Heel fancy, maar blijkbaar komt het er met geen mogelijkheid uit. Na een paar keer voorzichtig geknepen te hebben, splasht de zwarte smurrie eruit, VOL op Daan z’n lichtroze T-shirt. Gelukkig kan Daan er om lachen, maar hij roept er wel even een ober bij. Even later komt de ober onzeker met een dweil aanlopen, hahaha.

Wanneer ik mijn hoofdgerecht krijg, demonstreer ik subtiel hoe goed mijn pipet het wel niet doet. Heerlijk, die tonijn smaakt goed! Met Daan z’n saté verloopt alles ook prima, haha. Bij mijn laatste hap gaat het echter mis. Op de één of andere manier schiet ik uit met mijn stokje, waardoor een klodder wasabimayonaise tegen de muur spat. Ik heb dit een paar keer in slowmotion geprobeerd opnieuw af te spelen, maar het blijft me een raadsel hoe dit precies kon gebeuren.

Uit eten, we kunnen het niet meer.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    9 juli 2020 / 7:38 am

    Mooi verhaal, kliederige story! Het schijnt dat je in Japan les kunt krijgen in eet-etikette, wat denk je, leuke tip voor een leuke vakantie? 😜🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge