Geshopt: wat kwam erbij in mei?

En dan is het alweer bijna juni, wow. Het leek me leuk om een overzichtje te maken van de spulletjes die ik in huis harkte in deze maand mei. Gekocht of gekregen!

Een heel leuk cadeautje van Romy

Allereerst heel leuk cadeautje dat ik via de post ontving:

van Romy (www.vakervrolijk.nl, aanrader!) kreeg ik Meer sjans met Frans! Nederfranse taalanekdotes, missers en uitglijders (en hoe het wél moet). Romy en ik hebben samen taalwetenschap gestudeerd en we hebben allebei dus zeker iets met taal! Waar Romy als hoofdrichting Nederlands koos, studeerde ik Frans. Hoe leuk dat ze bij dit boekje dus direct aan mij dacht! Frans + anekdotes, jup, that’s my thing! Samen met het boekje stuurde ze mij deze prachtige zelfgemaakte kaart. Dankjewel Romy!

Twee anekdotes uit het boekje waar ik echt om moest lachen:

 • Franse man heeft poep aan schoen. Nederlandse vrouw: “C’est un drol.” Man: “Ce n’est pas drôle!” (drôle = grappig, leuk)
 • Twee meisjes uitgedost in paardrijkleding op de kermis: “Huh, ze zei toch dat we naar le manège zouden gaan?” (manège = draaimolen).

Een nieuw horloge

“Mevrooooouuuuuuw, hoe laat is het? – Hoe lang hebben we noooooooog? Mevrouw, ik moet 5 minuten voor de bel naar de tandarts, kunt u mij waarschuwen?” Maar ook zelf: aaah, ben ik nog op tijd? Oké, hoe heet die uitvinding ook alweer? Tijd voor een horloge.

    

Ik ben er heel blij mee! Het is een Rosefield horloge en ik kocht hem voor €89. Het bandje is donkerblauw en de wijzerplaat is roségoud.

Nieuwe schoenen

Ik leef graag in fases. (Yoghurt als ontbijt, hardlopen, elke avond om 22:30 naar bed, in bed lezen etc). Toen ik anderhalf jaar geleden terug begon met bloggen, dacht ik ook dat dit een fase zou zijn. Gelukkig niet! Anyway, momenteel ben ik erg van het donkerblauw.

Zie hier mijn nieuwe Esprit schoenen! Ik kocht ze in Brabant tijdens het weekendje weg met mijn moeder en Dorinde. Ik betaalde er €59 voor.

(Ik moet trouwens wel nog even werken aan mijn fotoskills hoor. De kleur komt nu niet echt fantastisch over (zie ook het tijdstip op mijn horloge haha). De katten zijn het duidelijk ook niet gewend ;))

The making of 😉 Darcy staat graag zelf in the spotlight. Al lijkt het alsof hij iets anders wil doen…

Nieuwe jurkjes!

Op mijn trampolinefoto kon je mijn nieuwe jurkje al zien. Via Zalando plaatste ik de volgende (bescheiden) bestelling:

Ik besloot alles te houden! Alles was een beetje rond de €30. Tegenwoordig draag ik meer jurkjes en ik omschrijf mijn stijl een beetje als casual chic! (Wanneer het me uitkomt dan haha).

En als klap op de vuurpijl…

…kocht ik nagellak! (€2). Hoe het lakken mij afging, lees je hier 😉

Heb jij leuke dingen erbij in mei?  

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  31 mei 2017 / 7:47 am

  In mei leggen al die vogeltjes een ei, jij legt leuke en mooie cadeautjes. Dat boekje met verhaspelde uitspraken, prachtig. Had zelf vroeger ook zo iets, a Irishman in Holland, heerlijk kromme taal.
  Je teennagels zien er trouwens keurig gelakt uit en dat madeliefjesteenbandje staat er beeldig bij,.
  Dat juni ook een maand van scoren moge zijn!

 2. 31 mei 2017 / 6:23 pm

  Zo leuk om te lezen dat je zo blij bent met het boekje 🙂 Die twee anekdotes zijn echt leuk 🙂
  En wat een gave dingen heb je nog meer gekocht! Vooral de jurkjes vind ik er gaaf uitzien.
  Romy schrijft over.. Cursus portretfotografie | Hoe is het bevallen?

 3. Laura
  Auteur
  31 mei 2017 / 10:57 pm

  Ja! Hij ligt naast m’n nachtkastje, af en toe lees ik er dan weer verder in. Veel herkenbare en ook nog onherkenbare stukjes, leuk! En dankje! Die jurkjes ben ik heel erg blij mee inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge