Wat aten we deze week? #4

Vorige week ben ik twee keer uit eten geweest, deze week was dat slechts één keer ;-). Ik moet er maar voor zorgen dat het niet te veel went haha, anders gaat dat nog tegenvallen straks. Op woensdag at ik niet thuis, maar at ik in een lesrestaurant van een vmbo school. Voor €8,50 kreeg ik een overheerlijk 5-gangendiner voorgeschoteld. Het werd geserveerd en klaargemaakt door leerlingen van 3 basis/kader en 4 basis/kader. Mocht je ooit ook zo’n kans krijgen om in een lesrestaurant te eten, doen! Echt een hele leuke ervaring. Maar goed, wat kregen we daar dan te eten ? Dat zal ik hieronder benoemen!

Maandag – Ovenschotel van zelfgemaakte tomatensaus, kip, mozzarella en salami, met spaghetti.

Dinsdag – Witlof uit de oven met cottage cheese en salami, gebakken tartaar en gekookte aardappels.

Woensdag – In het lesrestaurant

  • Gang 1: witlof tempura met chili saus
  • Gang 2: garnalencocktail met gepocheerd ei
  • Gang 3: preisoep met vis
  • Gang 4: gebakken kabeljauw met gegrilde groente
  • Gang 5: wentelteefje van suikerbrood met ijs en slagroom

Donderdag – Spruitjestaart, zie het recept eerder deze week!

Vrijdag – Wraps met daarin kipcorn, krieltjes, snijbonen en een sajour saus.

Zaterdag – Moussaka: ovenschotel met aubergine, zoete aardappel, gehakt, tomatensaus en ricotta.

Zondag – Courgettesoep met zelfgemaakte yoghurtbroodjes.

We hadden veel ovengerechten deze week! Mocht je wel van wentelteefjes houden, dan kan ik je echt aanraden om dit een keer met suikerbrood te proberen. Dit was echt goddelijk, maar stiekem ook super simpel! Die ga ik zelf een keer proberen ook :).

Heb jij nog nieuwe recepten geprobeerd deze week?

Volg:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge