Wat aten we deze week? #11

Sinds ik dit zo bijhoud, begin ik wel een patroon te ontdekken. Zo zit sushi wel verdacht vaak in mijn weekoverzicht en ben ik ook wel een groot fan van de rode kool stamppot. Er staat zelfs nog een portie in de vriezer op me te wachten, heerlijk! Mijn vriend beweert dat hij niet van rode kool houdt en heeft deze stamppot dan ook nog niet gegeten, maar ik ga het hem binnenkort toch eens voorschotelen. Pas daarna mag hij écht oordelen over rode kool 🙂

Maandag – Gebakken aardappeltjes, net iets te rauwe kabeljauw en salade. Ik at dit bij m’n studie en het viel echt een beetje tegen. Net iets te droge aardappels en halfgare kabeljauw. Ik houd van rauwe vis (zie dindag), maar dit was toch een tegenvaller. Volgende keer toch maar weer aan de soep denk ik!

Dinsdag – Sushi. In Boxtel, met mijn moeder en zus at ik in een all-you-can eat restaurant. Was erg gezellig!

Woensdag – Asperges, aardappel en een gekookt eitje. Ik had al een hele tijd geen asperges meer gegeten. Ze waren lekker!

Donderdag – Rode kool stamppot. Ik at gezellig bij mijn oma, die was jarig en had een flinke portie gemaakt 🙂

Vrijdag – Tosti, hamburger, twee stroopwafels en noodlesoep. Goed, dit was wel een culinair hoogtepunt deze week. Ik at deze gerechtjes tussen 17.30 en 23.30. Ik was op het bevrijdingsfestival in Haarlem en ging daarna met een vriendin mee om te helpen schilderen. Vandaar de ietwat geïmproviseerde maaltijd.

Zaterdag – Röti en Samosa (een bladerdeeghapje met van alles erin). Dit hadden we thuis laten bezorgen. Ik had al zo lang in de keuken gestaan deze week (not!), dus thuisbezorgen mocht ook wel een keertje, haha.

Zondag – Pittige kikkererwtenschotel met tonijn, paprika en cherrytomaatjes. Dit kwam uit het receptenboek: Lekker en Simpel. Omdat ik elke week een gerecht wilde maken uit een receptenboek, moest het er toch van komen deze week. Het was erg lekker, die gaan we vaker maken!

Heb jij gerechten die wekelijks terugkomen, of maak je het liefst élke dag wat anders? Ben ik wel benieuwd naar!

Volg:

1 Reactie

 1. gerdiemar
  8 mei 2017 / 8:20 am

  De fotomaaltijd ziet er zeer zondagslekker uit!
  Wanneer je je vriend te vriend wil houden, doe dan wel appelmoes of appelcompôte of eventueel rabarber uit een potje door je portie diepvriesrodekoolmaaltijd om enige smeuiigheid te creëren.
  Je vrijdag-eten spreekt me ook aan😃😜🌭🍕🍔🤗….genoeglijk rommeldagje.
  Soms is mijn lievelingseten een knapperig broodje met dik abrikozenjam (ssstttt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge