Sicilië: Taormina

Twee dagen geleden hebben we onze auto geparkeerd in een mini parkeergarage waar we de autosleutel moesten achterlaten. Al snel werd duidelijk waarom: er was zo weinig ruimte dat alle auto’s elkaar wel moesten insluiten. Op die manier kunnen de medewerkers auto’s aan de kant rijden als iemand er ineens uit wil.

Nu, twee dagen later, halen we onze auto weer op. We rijden omhoog (méga steile helling) om weer op de normale weg te komen. Helaas rijdt een auto precies op dat moment de garage binnen, waardoor we weer de helling achteruit moeten. Vooruit is nog te overzien, maar achteruit is echt geen optie door alle geparkeerde auto’s op elk mogelijk stukje ruimte. De medewerker van de garage neemt daarom het stuur over en zet de auto heel soepeltjes op een veilige plek. Respect.

Het is drie uur rijden naar Taormina, onze laatste bestemming. We kiezen voor de route langs zee, waar we achteraf maar een klein deel van hebben kunnen zien door alle tunnels, haha. Bij één tunnel was een grote bermbrand aan de gang, waardoor we door een groot rookgordijn de tunnel in moesten rijden. Blijkbaar kan dat allemaal prima hier ;-).

Onze b&b ligt boven op een berg en de eigenaren zijn super vriendelijk! Wel is Google translate onze beste vriend, want ze spreken geen woord Engels. Mijn taalapp heeft me helaas nog nét niet genoeg geleerd. (‘De ui is in de vis’ kan ik wel zeggen!)

Taormina is mooi, maar zooo druk. We zijn met een kabelbaan (nummer drie al deze week) naar het oude centrum boven aan de berg gegaan. Na ruim een uur zijn we weer teruggegaan en hebben we genoten van een diner op ons eigen terras, verzorgd door de eigenaren. 

Het was een zeer geslaagde vakantie! Wel kijk ik weer uit naar normale, niet zoete ontbijtjes en om zonder te plakken naar buiten te kunnen :-). 

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    9 augustus 2019 / 7:06 am

    Sicilië, jullie waren niet de enigen daar, lees ik. Niet voor niets dat zovelen het eiland willen zien. Wel jammer dat Taormina zo vol was, hebben jullie het amfitheater nog kunnen bewonderen, met dat grandioze uitzicht en al?
    Goede terugvlucht en alvast welkom thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge