Weekendje Kopenhagen (deel 2)

De volgende dag hebben we voor ons doen mega uitgeslapen (09.00!). Na ons ontbijt gaan we naar Nyhavn, het beroemde stukje aan het water met de gekleurde huisjes. Ook daar is uiteraard een kerstmarkt te vinden. Na de mislukte selfies (sommigen nemen hier echt veel te veel tijd voor) lopen we verder naar de kasteeltuin. Daar lopen de bewakers rond, met van die harige mutsjes weet je wel. De wisseling van de wacht om 12.00 is te leuk om te zien. Trommels, fluitjes en belachelijke outfits. Ik zou me niet zo veilig voelen als deze mensen me zouden moeten bewaken, haha.

We wandelen verder naar de kleine zeemeermin. Ze doet haar naam zeker eer aan. Er stoppen veel hop-on-bussen die ook na tien minuten weer allemaal weg zijn. Genoeg tijd voor dit kleine beeldje. 

Onderweg zien we heel veel elektrische steps op straat liggen. In het begin moest ik nogal lachen om volwassenen op zo’n racemonster te zien reizen, maar het is hier blijkbaar helemaal normaal. Zelfs google maps geeft de step als reisoptie, naast de gebruikelijke metro’s, bussen en treinen. Geniaal.

Na de lunch gaan we door naar Tivoli, een groot pretpark midden in de stad. Waar het in Kopenhagen zelf vrij rustig is (er mogen bijna geen auto’s komen), is het hier echt takke druk. (Funny fact: tak betekent dankje in het Deens). Elk stukje is versierd met kerstverlichting en elk stukje wandelpad is versierd met mensen. We gaan in geen enkele attractie, want je moet hier per attractie betalen. Ook is het daar veel te druk voor.

Na een drankje in een café te hebben gedronken, besluiten we om naar de dierentuin te gaan. Het is 17.30 en dus allang donker, maar de zoo blijkt tot 20.00 geopend te zijn. We mogen er gratis naar binnen met onze city pass, dus waarom niet? 

Af en toe is het een beetje luguber om in het donker ineens een tijger te zien liggen, maar het heeft ook wel weer wat. Gelukkig was het park verder voldoende verlicht door alle kerstbomen. Nogmaals: deze stad is niet voor kersthaters ;-).

Na de dierentuin eten we de lekkerste pizza ooit (restaurant MaMaMi, mocht je ooit in Kopenhagen zijn). We hebben niet gereserveerd en moeten dus aan de bar bij de keuken zitten. Nadat ik twintig tiramisu’s klaargemaakt heb zien worden, móest ik er natuurlijk ook wel eentje proeven :-).

Op de laatste dag vliegen we pas om 18.00 naar huis, dus hebben we nog tijd voor een boottochtje. Je bent toerist of je bent het niet :-). Ook gaan we nog “effe” naar het planetarium, waar we ook gratis naar binnen kunnen met onze kaart. Super fascinerend, zo’n film over planeten in het Deens. Erg leerzaam. 

Het was een heel leuk weekendje en ik kan Kopenhagen aan iedereen aanraden! Het is hier ietsje duurder dan in Nederland, maar het viel ons nog best wel mee. Doen!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    13 december 2019 / 8:02 am

    Stimulerend reisverslag! En langzaam komt door jou ook het ‘O jaaaa’ naar boven. Zeker de zeemeermin, maar ook Tivoli en de kasteelbewakers. Op zo’n elektrische step zou ik best ‘s willen racemonsteren 🏂🛹😜….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge