Zeef

Vandaag ga ik iets heel lekkers koken: courgette pizza met aubergine. De bodem beleg ik met tomatensaus en daarvoor moet ik tomatenblokjes zeven. Ik houd de zeef boven een kom en gooi de tomatenblokjes er doorheen zodat het sap eruit kan lekken. Prima. Ik ga vervolgens verder met het bakken van de aubergine en de ui.

Wanneer het tijd is om de bodem te besmeren met de tomatensaus, kijk ik verbaasd naar mijn zeef. Serieus, als zeef heb je toch maar één taak? Hoezo zit er dan nog heel veel sap bij de blokjes? Ik haal de zeef uit de kom. Ik stop hem er weer in. Ik haal hem er weer uit. Ik stop hem er weer in. En dán zie ik waar het misgaat. Er zit veel te veel sap in de kom, waardoor mijn zeef steeds weer verdrinkt en de blokjes weer nat worden. Haha. Ui.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Marretje
    4 oktober 2019 / 7:30 am

    Natte zeef, hi hi! Diepere kom, help, waar ben je—
    Pizza alsnog perfect geslaagd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge