Vriendinnenweekend jaar 2 (deel 3)

Op zaterdagochtend slapen we uit en doen we rustig aan. Rond half tien zijn we een beetje in de actiemodus en maken we aanstalten om het ontbijt klaar te zetten. Plotseling gaat de deurbel. Omdat ik dit totaal niet verwacht in een vakantiehuisje, twijfel ik even of ik het goed gehoord heb. Voor de zekerheid loop ik toch maar naar de deur en jahoor, daar staat de zoon van de eigenaresse van het huisje. “Goedemorgen! Hebben jullie goed geslapen? We bieden jullie een ontbijtje aan van het huis, eet smakelijk!” Totaal verrast bedank ik hem en pak ik de heerlijk geurende, papieren zak aan. Croissantjes!

De croissantjes en gebakken broodjes smaken heerlijk en na het ontbijt kondigen we de activiteit van vandaag aan. Uit een tas haal ik drie ingepakte cadeautjes en drie enveloppen. Ik hou de cadeautjes in het midden: “pak maar” en de meiden pakken de cadeautjes uit. Wegwerpcamera’s! “We gaan vandaag naar Zwolle, waar we onder andere een leuke opdracht gaan doen.” Vervolgens verdeel ik de drie enveloppen, waar het volgende (samengevat) in zit:

Opdracht wegwerpcamera

Voor deze opdracht geldt dat jullie steeds 1 foto maken per onderdeel. Zorg dat in ieder geval (een deel van) één van jullie op de foto staat!

*route*

Maak onderweg foto’s van:

 1. Een super lelijk stukje stad. (1 foto)
 2. Één van jullie die heel cool poseert op een bankje. (1 foto)
 3. Wegwerkzaamheden met ten minste 1 bouwvakker op de achtergrond. (1 foto)
 4. Een mooie boom. (1 foto)
 5. Een matchend stukje stad bij de outfit van 1 van jullie. (1 foto)
 6. Een gekke foto naar keuze. (1 foto)

(…)

De meiden lezen de routebeschrijving en instructies door en reageren enthousiast. Vervolgens verdelen we ons over drie groepjes door het getal 1, 2 of 3 te grabbelen. Het komt gelukkig zo uit dat ik niet met de mede-organisatrice in het groepje zit, dat is wel zo leuk!

Aa het eind van de ochtend maken we aanstalten om te gaan. Station Nunspeet ligt gelukkig dicht bij ons huisje, waardoor we daar makkelijk heen kunnen lopen (wel zo praktisch met het oog op het programma ;)). De trein doet er zo’n twintig minuten over en onderweg hebben we het over oorbellen. Één van ons twijfelt al lang over een tweede gaatje en ze besluit om dit vandaag gewoon te gaan zetten, super leuk! De foto-opdracht verdwijnt even op de achtergrond: wanneer we in Zwolle zijn, gaan we eerst naar de juwelier!

Vanaf het station is het een kleine 10 minuten lopen naar de binnenstad. We lopen onder de mooie Sassenpoort door en belanden in het winkelcentrum, waar het ook gezellig markt is. In de winkelstraat zien we in de verte een grote reclame-actie van Milka. “Daar gaan we zo heen, maar nu eerst oorbellen!”

Niet veel later zit onze vriendin in de stoel bij Lucardi en krijgt ze haar tweede gaatjes in haar oren geschoten. Leuk! Vervolgens lopen we richting de Milka-actie, waar een groepje mensen een dienblad om hun schouders heeft hangen. We mogen een paar stukjes proeven, héél vervelend.

Na even door de winkelstraat gelopen te hebben, beginnen we met de foto-opdracht. Ik ben samen met een vriendin en het is heel gezellig! Benieuwd naar ons verloop van de opdracht? Lees dan deze blogpost terug!

Anderhalf uur later komen we weer met z’n allen samen en besluiten we om te gaan lunchen. We installeren ons bij ‘de Wijnbar’, een populair restaurantje waar we wat te eten bestellen. Ondertussen bespreken we de opdracht na: “hebben jullie wel bouwvakkers kunnen vinden?! Wat hebben jullie als gekke foto?!”

Na de lunch shoppen we nog wat in de winkelstraat, koopt een vriendin kaas op de markt (haha, daar heeft ze de rest van de dag mee gesleept) en gaan we daarna naar onze volgende bestemming: Humphreys! Voor de mensen die dit nog niet kennen: je kunt hier heel leuk en vrij goedkoop een driegangendiner eten. Voor dit menu geldt een vaste prijs en je kunt uit verschillende lekkere gerechten kiezen. Mocht je lid zijn van de postcodeloterij en de voordeelagenda hebben ontvangen: er staat een leuke kortingsbon in (niet gesponsord, louter enthousiasme ;)).

Humphreys is altijd mooi aangekleed en we zitten op ‘zolder’, de vierde verdieping van het restaurant. Naast het lekkere eten, drinken we ook wijn en cocktails en het wordt steeds gezelliger. Mijn cocktail heeft helaas iets weg van een slush puppy, niet echt een succes. Het zorgt overigens wel voor verbroedering, de meiden stoppen vol medelijden allemaal bosbessen en vruchtjes uit hun eigen cocktails in mijn glas. De schatjes.

‘s Avonds sluiten we af met een kroegentocht (1 kroeg) waar we ouderwets wat shotjes drinken. In de trein terug naar huis zweten we met zijn allen even op wat tweets en dansen we thuis op onze zelfgemaakte afspeellijst nog even op de meest foute nummers.

Een gezellige, geslaagde dag waar ik met veel plezier op terugkijk! Rond 02:00 gaan we naar bed, welterusten!

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Gerdiemar
  4 april 2019 / 7:06 am

  Hoe borrelend bruisend inspirerend jullie vriendinnenweekend!
  Hoe leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge