Vriendinnenweekend jaar 2 (deel 2)

Heb je deel 1 nog niet gelezen? Lees het hier!

Dorinde: “joehoe, ik rij nu weg van mijn werk! Ik haal eerst *vriendin* op en daarna kom ik naar jou Laura!”

Ik pak gauw mijn laatste spullen in en ik besluit om de tassen alvast op het bankje in onze voortuin neer te zetten. Even later bezwijkt het bankje zowat onder de hoeveelheid spullen die ik erop heb neergelegd. Ik kijk er kritisch naar: is alles echt nodig? Ik besluit van wel. Als mede-organisatrice en chef boodschappen is het heel normaal dat ik wat meer mee heb!

Dorinde en een vriendin stappen vrolijk uit en lachen bij het zien van mijn spullen. “Wow, als dat maar past.” Ik lach met ze mee. “Het wordt spannend ja ;)” We gaan zo ook nog twee andere vriendinnen (+ spullen) ophalen, waardoor we dus met z’n vijven in de auto zitten. Een andere vriendin komt ergens anders vandaan, waardoor deze verdeling nu eenmaal het handigst was. Gezellig is het in ieder geval wel 😉

Een half uur later komen we aan in Amsterdam, waar ik wéér het huis van mijn vriendin niet kon vinden omdat ik het verkeerde huisnummer in mijn hoofd had. Top, ook nog een eenrichtingsweg. Schuldig kijk ik Dorinde aan, die nu noodgedwongen nog een rondje moet rijden om bij het juiste huis uit te komen.

We proppen ons met z’n vijven in de auto en we gaan op pad naar Nunspeet! Onderweg kletsen we bij, maken we selfies en eten we chips. Na een half uur krijg ik een appje van de mede-organisatrice: “ik ben er al! Voor de Shell moet je erin, het lijkt net alsof je op een woonerf rijdt, dat klopt!” Ook appt ze een foto van een appeltaart die op ons staat te wachten. Wat een leuke verrassing van de eigenaresse van het huisje!

Wanneer we er bijna zijn, lees ik de instructies van mijn vriendin hardop. “Voor de Shell erin, Dor!” Volgende scène: we staan inderdaad op een woonerf, maar helaas toch echt niet de goede. We draaien de weg op en schieten direct weer een inrit in. WEER NIET. Opnieuw zet Dor de knipperlichten aan om de weg op te gaan. Bij de rotonde keren we en dit keer zitten we met zijn vijven ingespannen te turen waar we erin moeten. “Ja hieeeer!” Al gauw zien we de auto van onze vriendin en zijn we gearriveerd!

We laden de spullen uit en bewonderen het huisje. Het is vrij groot en heel gezellig ingericht! De appeltaart op tafel staart ons ontzettend aan en nadat we de kamers verdeeld hebben, gaan we lekker zitten om het weekend in te luiden met een stukje appeltaart.

Het is altijd zo heerlijk om met z’n zessen op stap te gaan: we kunnen keihard lachen, maar ook fijne, serieuze gesprekken voeren.

Na een tijdje beginnen de meiden nieuwsgierige blikken naar ons te werpen en zijn ze duidelijk benieuwd naar het programma ;). We besluiten om onze eerste activiteit te starten. In Hilversum ben ik met Daan op jacht gegaan naar mooie papieren zakken. Thuis heb ik lekkere receptjes opgezocht en daar ingrediënten voor geshopt. Het recept heb ik in typemachine-stijl getypt en in een klein papieren zakje gestopt. Een feestelijk gezicht!

We zetten de grote zakken op tafel en de meiden mogen allemaal omstebeurt een zak openmaken. Een vriendin pakt de eerste zak uit en presenteert de ingrediënten: bulgur, walnoten, citroensap, geitenkaas, olie, zout…. een bulgur recept! De een na de andere zak wordt opengemaakt en al gauw ligt de tafel vol ingrediënten voor paprikasoep, hummus en knoflookbrood. “Nou meiden, aan de slag! ;)” Waar wij qua organisatie tot nu toe hard gewerkt hebben, kunnen wij nu heerlijk ontspannen kijken hoe de dames aan de gang gaan met hun gerechtjes. We schenken wijn in en algauw komen er heerlijke geuren uit de keuken.

In de keuken gaat het vrij goed. Hier en daar wordt er wel eens een detail over het hoofd gezien (halve busje sesamzaad weer teruggieten, iets te veel water in de soep), maar al met al ben ik tevreden 😉 *docent modus*.

Even later smullen we lekker van het eten en ben ik blij dat deze eerste activiteit goed geslaagd is !

Tijd voor de volgende verrassing… fotocakejes! Vorig jaar hadden we een sokkenthema: we kregen toen de opdracht om allemaal vrolijke sokken (links of rechts) mee te nemen, welke we vervolgens vrolijk gecombineerd hebben. Met onze verschillende sokken hebben we toen een uitgebreide fotoshoot gedaan. Voor onze cakejes leek het ons leuk om één van deze foto’s daarvoor te gebruiken. Ik denk dat wij één van de weinige personen op aarde zijn die sokkentaartjes hebben gegeten 😉

Inmiddels is het 21:00 en besluiten we om vrij snel verder te gaan met de volgende activiteit. We hebben nog één grote papieren zak bewaard, welke we nu pontificaal op tafel zetten. De meiden buigen zich over de zak en halen er een paar flessen uit. Al gauw valt het kwartje: “Sex on the Beach!” We pakken het recept erbij en beginnen met het maken van de cocktails. (Ja, zelfs aan ijsblokjes is gedacht!)

Even later proosten we met vrolijk gekleurde cocktails en pakt mijn mede-organisatrice de volgende activiteit erbij: muziekbingo! Ze heeft een hele leuke afspeellijst gemaakt, waarbij we zo snel mogelijk moeten raden welk liedje we horen. Uiteindelijk wordt er best een beetje valsgespeeld en zijn we soms wel erg aardig met het overdreven hardop zingen van het refrein, of het subtiel voorzeggen (“goh, heb jij hem nieeeeeet?”), maar dat maakt het stiekem alleen maar leuker 😉

Na een gezellige avond gaan we lekker slapen. Op naar de volgende dag!!

Volg:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    2 april 2019 / 8:31 am

    Het fotosokkentaartje: symbool van heerlijk frivole vriendinnenweekends, top!
    Dat jullie zuks tot in lengte van dagen mogen volhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge