Vriendinnenweekend (deel 2)

Zaterdag 7 april

De volgende ochtend worden we lekker uitgeslapen wakker. De meiden hebben de boodschappen goed voorbereid en ook nu zetten ze weer een heerlijk ontbijtje voor ons neer. Na zacht overleg gepleegd te hebben met de organisatoren, is dit ook het moment dat ik mijn geheime opdracht mag uitvoeren. Braaf kom ik dus met mijn 6 linkersokken aangelopen. Dorinde heeft de andere helft van de opdracht gekregen en komt met 6 rechtersokken aanzetten. Het wordt een vrolijke match van gekleurde sokken. Grappig detail is dat de sokken van Dor nogal klein vallen, waardoor we allemaal met een scheef gevoel de dag beginnen, haha.

Na een sokkenfotoshoot gehouden te hebben en nog even van het zonnetje genoten te hebben, stappen we in de auto naar onze eerste activiteit. Na zo’n twintig minuten rijden komen we aan in Dordrecht, waar we lekker in de stad gaan wandelen. Om geld te besparen hebben de meiden geen ANWB-boekje gekocht, maar hebben ze de route van internet geprint. Staan we hoor, te hannesen met blaadjes ;). Het is heerlijk weer en we lopen heerlijk door de stad. Blijkbaar volgen we dezelfde route als een bruidspaar dat op dat moment een fotoshoot aan het doen is. Leuk om te zien!

Mocht je nog nooit in Dordrecht geweest zijn: het is een hele mooie, historische stad waar ook genoeg ruimte is om lekker op een terrasje te zitten. De kerk is ook de moeite waard, maar trek dan wel even een winterjas aan, jemig. ūüėČ Vandaag is het echt een heerlijk zonnige dag (de eerste dag zonder jas!), waardoor het contrast met de koude kerk wel even flink groot is.

“Hoe laat moeten we aanwezig zijn bij de volgende activiteit? – Het begint om 17:00, dus we moeten ons om 16:30 melden!” Op dat moment is het tegen vieren, waardoor we nog even een kort rondje langs de haven maken. Om 16:32 melden we ons vervolgens bij de Real¬†Escape Room.¬†Gaaaaaaf, als je dit nog nooit gedaan hebt: aanrader! Ik ga het zo in detail beschrijven.¬†De mensen achter de balie reageren helaas niet zo enthousiast op ons: “eh dames, jullie hadden de¬†classroom¬†geboekt voor vandaag? Jullie zijn een uur te laat.” De organisatoren kijken elkaar even verschrikt aan: in de tijd vergist. Gelukkig komt de medewerker al gauw met een oplossing: “we hebben nog wel een kamer beschikbaar om 17:00, dit is alleen helaas geen¬†thriller room…”¬†We kijken elkaar aan: “was de¬†classroom¬†een¬†thriller room¬†geweest dan? Godzijdank dat we deze gemist hebben dan, haha!”

Na twintig minuten worden we opgesloten in¬†The News Room,¬†een redactie van de jaren ’60. Onze opdracht is om een krantenartikel af te krijgen. Overal staan koffertjes, kastjes en ladekastjes met cijfersloten. Op tafel liggen een paar puzzelstukjes van een puzzel dat overduidelijk nog niet compleet is. Op het bureau staan een paar ouderwetse typemachines: het jaren ’60-sfeertje hebben ze goed neer weten te zetten. Snel beginnen we allemaal rond te neuzen en in kastjes en lades te rommelen. We komen steeds meer puzzelstukjes tegen en door middel van alle opdrachten komen we steeds achter verschillende codes. Dit is zo leuk!

Na een tijdje moeten we via een grammofoonplaat een plaat afspelen en luisteren hoe vaak we het woordje¬†love¬†en het woordje¬†story¬†in het liedje horen. Na een tweede, derde en vierde poging lukt het ons nog steeds niet om het cijferslot te kraken. Plotseling verschijnt er op de computer die ons in de gaten houdt de tekst: “WILLEN JULLIE EEN HINT?!” Vragend kijken we om ons heen en richten we onze blik op de camera. “Wat moeten we daarvoor doen? Kost het ons tijd? Geld?” Ineens horen we keihard¬†LET’S TWIST AGAIN met daarbij te tekst: “show jullie dansmoves maar even.” Nou, daar gaan we hoor! Na een paar minuten gedanst te hebben, verschijnt daar de verlossende code. Top, weer een stap verder!

Uiteindelijk krijgen we de deur open met nog 4:44 resterende minuten. Gelukt, yes! Dit was echt zo leuk!

Na de Escape Room kunnen we meteen door naar het restaurant waar we gereserveerd hebben. Het is een veganistisch restaurant, dat leek ons wel een keertje leuk! Ik bestel een saté en hij is heerlijk.

Na een heel leuk dagje in Dordrecht te zijn geweest, komen we ‘s avonds weer terug in ons huisje. Opnieuw installeren we ons rond de haard en pakken we het spel¬†30 seconds¬†er weer bij. Het is nu ook tijd voor √©√©n van de vriendinnen om haar opdracht kenbaar te maken. Waar ik zes linkersokken mee moest nemen, kreeg zij de opdracht om lekkere chocolaatjes mee te nemen. Top organisatie dit. Zorgt wel voor wat lichtelijke pressure voor volgend jaar… ūüėČ

Wordt vervolgd…

Volg:

1 Reactie

  1. Marijke
    28 april 2018 / 7:47 am

    Puzzelen in Dordrecht, allemachtig en ook het Allemachtige in een steenkoude kerk bezoeken…het is een Dordrecht dat ik niet ken. Heb er een aantal malen rondgekuierd, aan de drie wateren gestaan en zo, maar thriller-, class- en newsroom???
    Wat een klasse, die originele organisatie van jullie weekend. Die sokkenfoto!!!
    Nou, zie maar ‘s zulke dagen te overtreffen….al idee√ęn voor het volgende vriendinnenweekend? Gelukkig nog even de tijd h√®?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge