Vriendinnenweekend (deel 1)

Omdat het me de afgelopen weken zo goed is bevallen om reisblogs over New York te schrijven, schrijf ik vandaag nog een soort vakantieblogje. Deze keer over een vriendinnenweekend begin april!

 

November 2017 – onze verjaardag

“Hee meiden, eigenlijk is het al best wel een tijd geleden dat we echt samen ergens heen zijn gegaan, hè? Een paar jaar geleden gingen we in de zomer nog weg, maar eigenlijk is dat nu een beetje voorbij. Wordt het niet de hoogste tijd dat we een nieuwe traditie gaan starten? Elk jaar in april een verrassingsvriendinnenweekend met z’n zessen, georganiseerd door twee van ons?”

 

Maart 2018

Een ansichtkaart is zojuist op mijn deurmat gevallen. Nieuwsgierig draai ik de kaart om en ik zie meteen dat het een uitnodiging is.

Wie? Met z’n zessen

Wat? Vriendinnenweekend. Neem 6 linkersokken mee. wat?!

WaarCoördinaten. WAAR?!

Meteen spring ik enthousiast achter mijn laptop en voer ik de coördinaten in, die mij vertellen dat we een weekendje naar Lopik gaan. Ik ben benieuwd!!

Vrijdag 6 april

Laura, kom jij ons ophalen?” We zijn met z’n zessen en vertrekken in twee auto’s naar onze bestemming. Via de app is het al een gezelligheid met opmerkingen als “neem een combi pyjama mee en schoenen waar je goed op loopt” en “vergeet geen handdoek!”

Rond 5 uur heb ik alle dames (inclusief de twee organisatoren, chill ;)) opgehaald en gaan wij alvast op weg. Dorinde zit in de tweede auto met een andere vriendin en op een gegeven moment appt ze: “zeg, waar moet ik mijn navigatie eigenlijk op instellen?” Op dit moment komen we erachter dat we helemaal niet naar Lopik (Zuid-Holland), maar naar Drimmelen (Noord-Brabant) gaan. “Ja, die coördinaten gingen inderdaad niet helemaal goed…”

In de auto is het mega gezellig en de sfeer zit er goed in. De meiden hebben het avondeten al geregeld en er staat een grote, mysterieuze pan tussen de voeten van mijn bijrijdster 😉 Ook hoor ik aangenaam gekraak vanuit de boodschappentas komen. Na een tijdje gereden te hebben, komen we rond Utrecht in de file. We besluiten om lekker even wat chips te snacken. (De lege verpakking ligt nu – drie weken later – nog steeds in mijn auto, een soort souvenir…)

Rond zeven uur komen we aan bij een mini-camping waar de beheerders wonen. “Wees maar gerust, we gaan niet kamperen. We gaan hier even de sleutel ophalen!” Het huisje waar we vervolgens naartoe rijden, ligt zo’n drie kilometer verderop. We rijden over allemaal dijken en landweggetjes (waar je elkaar moet inhalen op ‘passeerplaatsen’) en het is helemaal landelijk. Op een geven moment roept de navigatie: “bestemming bereikt!” op het moment dat we een supermooi vakantiehuis zien liggen. “We zijn er!!”

Enthousiast pakken we gauw de spullen uit de auto en lopen we naar het huisje. Het is er gezellig en landelijk ingericht. Beneden is er een grote eetkeuken, een woonkamer met open haard en een toilet. Boven zijn er twee slaapkamers (op één van de slaapkamers is nog een soort vide gemaakt waar ook twee bedden staan) en een luxe badkamer. Wow, hier kunnen we ons best een weekend vermaken!

Ik begin direct aan een verwoede poging om de open haard aan te houden (de beheerder heeft de haard al heel schattig voor ons aangezet en die is nu een beetje aan het nasmeulen), maar het gaat me niet zo makkelijk af. Ik zit flink in het vuur te porren en ik ben druk met aanmaakblokjes en kranten in de weer. Wat niet helpt, is dat ik nergens een aansteker zie liggen. Met z’n allen kijken we in alle laatjes en kastjes en uiteindelijk vinden we er één. Nu zal het toch wel moeten lukken… Een kwartier later staat de woonkamer blauw van de rook en zit ik er een beetje beteuterd bij.

Op dat moment komt auto nummer twee ook aanrijden en de vriendin die samen met mijn zus is aangekomen krijgt het vuur direct aan. Goh.

Vervolgens verdelen we de bedden en pakken we de tassen alvast een beetje uit. Organisator 1 slaakt een kreet: “o shit, ik ben mijn handdoek vergeten!” We lachen haar allemaal toe/uit, wij hebben immers hun instructies goed opgevolgd. Organisator 2 roept even later ook dat zij haar handdoek ook is vergeten, hahaha. Daarna is het tijd om aan tafel te gaan: de meiden hebben voor heerlijke afbakkaastengels, broodjes, kaasjes (omnomnom) en pompoensoep gezorgd. Een feestmaaltijd!

Tijdens het avondeten vraag ik nieuwsgierig of we al mogen weten wat we morgen gaan doen en dat mag! Voor jullie hou ik dit nog even geheim tot de volgende blogpost, maar wij beginnen alvast met de voorpret 😉 We hebben het verder over het organiseren van het weekend en of dat goed bevallen is. Direct wijzen ze ook de nieuwe organisatoren aan: dat mag ik doen, samen met een andere vriendin. Nu al zin in!

Vervolgens installeren we ons om de open haard en houden we een spelletjesavond. We spelen onder andere paardenkwartet (hilarisch – je moet zelf de categorie bedenken, die staat er niet bij). “Mag ik van jou in de categorie sexy paardenfashion de cap?” Daarna beginnen we aan een potje 30 seconds. Wanneer je ons dagelijks volgt: we hebben hier ook al over getweet 😉

Nadat drie van ons nog even gedoucht hebben (organisator 1 droogt zich maar af met een kussensloop), gaan we vanavond lekker laat naar bed. Het was een heerlijk eerste dagje en dat beloofd veel goeds en gezelligheid voor de rest van het weekend. Ik heb er zin in!

Wordt vervolgd…

Volg:

2 Reacties

  1. 26 april 2018 / 6:32 am

    Wat een leuk idee, zo’n vriendinnenweekend! Volgens mij moet het heerlijk zijn om zo heel wat af te kletsen en te lachen 🙂 Dag 1 klinkt al heel geslaagd. Ik moest wel lachen dat de coördinaten niet helemaal goed waren gegaan 😉 Was het toch nog een verrassing waar jullie heen zouden gaan!
    Romy schrijft over.. Ik ging naar Elfia en ik nam mee…een knalroze tas!

  2. Marijke
    26 april 2018 / 8:02 am

    Als er één, o nee zes de kunst van het carpe diem verstaan zijn julie het! Van Lopik naar Drimmelen heeft ook wel wat op verrassingselementterrein, een coördinatenvergissinkje, geinig toch? Een vrijstaand vakantiehuis met uitzicht! Maar was het nou april 2017 of april 2018? (plan werd in november 2017 ontwikkeld lees ik…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge