Viel dat even tegen ;-)

Al heel lang bestellen wij iedere week boodschappen, die we zelf ophalen. Op die manier hoeven we niet voor een bepaald tijdslot thuis te blijven. Sinds een paar maanden is het ophalen op dinsdag niet meer gratis, maar moet je er €2 voor betalen. Een voordeel daarvan is dat het rustiger lijkt te zijn, omdat het sommige mensen misschien ‘afschrikt’ dat het niet meer gratis is.

Vandaag kan ik de boodschappen tussen 16:00 en 18:00 ophalen. Het is 15:40 wanneer ik van mijn afspraak wegrijd. Ik twijfel wat ik zal doen: in de hete auto zonder airco wachten, toch nog even naar huis? Ik besluit om nog even snel naar een winkel te gaan, waardoor ik precies om 16:00 bij de supermarkt sta. Dan ben ik vast de eerste en hoef ik niet in de hete zon te wachten. Top!

Om 16:04 kom ik aan bij het afhaalpunt en ik zie dat ik niet de enige was met het idee om als eerste te komen. Ik parkeer mijn auto op het fijnste plekje (zo min mogelijk sjouwen) en kijk vragend naar de rij mensen die op een heel andere plek staan dan gewoonlijk. Iemand wijst op een briefje op de roldeur. Ah, die is defect. Of we allemaal bij een deur verderop onze boodschappen willen halen. Dat verklaart mijn goede parkeerspot: die is ineens het verste weg van de deur.

Doordat er echt een aantal mensen voor me zijn, moet ik toch nog een tijd in de hete zon. Uiteindelijk mag ik naar binnen via een lange gang, grappig om de supermarkt zo ‘achter de schermen’ te zien. Ik sjouw mijn boodschappen terug naar mijn auto (hijg.. puf.. het zelfmedelijden stijgt per stap) en dan zie ik dat ik geblokkeerd ben door een andere auto. Nooo. Het is in de zon net zo warm als in mijn auto zonder airco, dus ik besluit toch om maar vast in mijn auto te gaan zitten. Uiteindelijk komt er een man hard naar zijn auto gerend om hem te verplaatsen. Mooi, mag hij ook even zweten in deze hitte haha. Volgende week hoop ik op iets fijnere omstandigheden! 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    12 augustus 2020 / 6:54 am

    Duidelijk de wet van Murphy gaande, arme arme jij.
    Is het wellicht een optie de boodschappen zelf te doen? Airco in de supermarkt is op zich al bijkomen van hitte, snel pakken wat je nodig hebt, afrekenen, twee euro besparen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge