Vakantie op de Veluwe (deel 1)

Oorspronkelijk was het plan om naar Vietnam te gaan, maar het is een weekje Veluwe geworden (Zelfde beginletter!). Een vakantie verslag uit Azië is vast iets spannender om te lezen, maar voor onszelf is het altijd leuk om de vakantieverhalen terug te lezen :).

Thuis ben ik bezig met project badkamer: alle tegels krijgen een nieuwe kleur. Het toilet beneden is zó goed gelukt dat ik dit meteen wilde doorvoeren naar de badkamer. Een nadeel van natte tegels is natuurlijk wel dat je er niet op kan staan, laat staan kan douchen. Daarom was de timing met de vakantie perfect! En zo heb ik inderdaad, vlak voordat we naar de Veluwe vertrokken, de badkamer voorzien van een laag hitte- en waterbestendige grondverf. Dat zou ik echt niet gedaan hebben als we een paar uur later naar Vietnam zouden vliegen, haha.

Deze week zitten we een weekje in Vaassen. Rond een uur of 18.00 komen we op vrijdag bij het huisje aan. We springen allebei onder de douche (dat kon thuis namelijk even niet) en gaan dan in een dorpje verderop wat eten. Het eten is oké, maar vooral het toetje vind ik top: een kop koffie met bonbon en een beetje koffielikeur. Helaas ben ik de bob en heb ik al een wijntje op, dus ik moet het bij een nipje laten.

De volgende dag gaan we naar de bakker om broodjes te halen en gaan we ook nog even naar de supermarkt. Direct speur ik de winkel af, op zoek naar een slijterij. Helaas, die is er niet. Die koffielikeur (of het gebrek eraan gisteravond) blijft in m’n hoofd spoken, haha. 

We fietsen die middag naar Apeldoorn en bezoeken wat winkeltjes. We lunchen op een terras en hebben uitzicht op een fascinerende situatie: een weg die is omgetoverd tot een één-richtingsweg. En dat is niet bekend bij de mensen in Apeldoorn. Er staat dan ook een meisje aan het begin van de straat die iedereen erop wijst dat ze er niet in mogen. Binnen tien minuten hebben we haar wel honderd keer hetzelfde verhaaltje horen opdreunen, het arme kind. 

Omdat het nog niet zo laat is, besluiten we om via een omweg door het bos terug te fietsen. We halen onze fietsen op bij de fietsenstalling en volgen de knooppuntbordjes (zó burgerlijk, maar stiekem zo leuk om te volgen). We moeten heel hard lachen als die knooppuntbordjes ons dat ene straatje in stuurt. Dat ene straatje waar we dus niet meer in mogen. We besparen het meisje één verhaaltje en fietsen toch maar even om.

Ook in Apeldoorn zijn we niet langs een slijterij gekomen, dus wéér geen koffielikeur. Vooruit, het is altijd goed om een ‘project’ op vakantie te hebben ;-).

De volgende dag gaan we naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe waar we, net als gisteren, ook ruim 30 km fietsen. Je kunt daar gebruik maken van witte fietsjes zonder versnellingen en zonder bel, waardoor iedereen ongeveer hetzelfde tempo fietst. We bezoeken de beeldentuin van het Kröller-Müller museum en racen even door de Van Gogh afdeling binnen, voor het idee. In het park hebben ze alle fietsroutes aangepast zodat ook dat eenrichtingsverkeer is geworden. Helaas stond er hier geen begeleiding bij, haha. Op weg naar de uitgang missen we een bordje, waardoor we van “nog 4 km” ineens naar “nog 12 km” gegaan zijn. “Noooooo!” Ineens waren we toch wel dankbaar dat er geen verkeerswacht bij de paden stond.. ;-).

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 15 juli 2020 / 6:54 am

  Haha grappig, ik was vorige week op de Veluwe! Kröller-Müller is echt een van mijn favoriete musea, dus wij hebben er juist heel wat tijd gespendeerd. Ben benieuwd hoe het verder gaat met de jacht op de koffielikeur!
  Hermien – KouweKleren schrijft over.. Wat is slow fashion: 5 vormen van duurzame kleding

 2. Gerdiemar
  15 juli 2020 / 7:06 am

  Van V naar V geeft aan hoe VF een mens in Ctijden moet zijn en dat zijn jullie.
  (VF=Vreselijk Flexibel)
  Nu die likeur nog om het VF op te leuken.. hebben daar de supermarkten geen slijterij-afdeling?
  V(eel) V(akantie) P(lezier) nog, VVP ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge