Tips om (weer) meer te gaan sporten

Eigenlijk ben ik nooit echt een fanatieke sporter geweest. Ik heb van mijn 4e tot mijn 11e op ballet gezeten, maar daarna heb ik een sport nooit meer zo lang volgehouden. Ik heb een paar jaar op paardrijden gezeten, een paar jaar op badminton en ik volleybalde af en toe. Verder was ik de afgelopen jaren wel lid van een sportschool, maar daar heb ik niet echt goed gebruik van gemaakt. Toch vind ik het belangrijk om te sporten, omdat ik me er achteraf (niet tijdens, haha) heel goed door voel. Bij mij werkten onderstaande tips goed. Sommige tips zijn misschien open deuren, maar wie weet kan het jou toch helpen!

1. Bedenk voor jezelf een doel. Mijn doel dit jaar is om minimaal 52 keer te sporten. In theorie zou ik dus in 8 weken klaar kunnen zijn als ik élke dag zou sporten. Gemiddeld heb ik dan toch één keer per week gesport. Ik kies zelf bewust voor een doel dat heel erg haalbaar is. Wanneer ik te fanatiek begin, geef ik het meestal op als ik mijn doel toch niet meer kan halen. Liever je doel achteraf positief bijstellen!

2. Kies een sportschool uit waarin je moet reserveren voor lessen. Zo wordt het allemaal niet té vrijblijvend. Voorheen besloot ik soms een half uur van te voren dat ik wilde gaan sporten, maar als ik dan ook door maar één ding werd afgeleid, ‘ging ik morgen wel’. Yeah right.

3. Vertel anderen dat je gaat sporten. Wanneer ik tegen mijn vriend zeg dat ik morgenochtend ga sporten, zal hij me echt wel vragend aankijken als ik morgenochtend geen aanstalten maak om naar de sportschool te gaan. Een kleine stok achter de deur dus!

4. Kies voor groepslessen mét instructeur. Bij mijn vorige sportschool kreeg ik steeds van het virtuele scherm te horen hoe goed ik wel niet bezig was, terwijl ik bijvoorbeeld net op dat moment een slokje water aan het drinken was. Als je naar groepslessen gaat waar wekelijks dezelfde mensen komen, voel je een beetje die groepsdruk om erheen te gaan. Voor sommigen misschien verschrikkelijk, voor mij heel effectief!

5. Koop nieuwe sportkleding. Ten eerste is het zonde om je nieuwe kleding niet te gebruiken, dus dan moet je alleen daarom al heengaan ;-). Ten tweede is het altijd heel leuk om nieuwe kleding aan te trekken. Geldt ook voor sportkleding!

Hoe vaak sport jij en lukt het je om altijd heen te gaan?

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    29 april 2017 / 8:34 am

    Met jouw tips had ik vijftig jaar geleden moeten beginnen. Ze snijden hout, goede tips, heel goede tips, hoewel ik nog veel meer stokken achter de deur nodig zou hebben gehad. Zelfs ooit samen met een van mijn zusjes naar de sportschool gaan liep voor mij uit op een dusdanige sportschoolhekel, dat arme doch wèl sportminded zus in haar uppie verder ging.
    Hoop dat jij geen sporthekel ontwikkelt😖, maar zo ja, bedenk dan maar dat een sportschool vervangbaar is door gewoon lekker wandelen en gewoon lekker fietsen. Gewoon met plezier bewegen op eigen houtje🚶🏼‍♀️🏃🏿‍♀️🚶🏼‍♀️🚴‍♀️.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge