Thanks buurman!

Het is maandag, mijn vrije dag. Meestal maak ik op zo’n dag een lijstje met wat ik wil doen. Wassen. Stofzuigen. Tanken. Vooral dat laatste is belangrijk! Ondanks dat ik nu meestal op de fiets naar mijn werk ga, vind ik het toch fijn om een plan B te hebben.

Die avond gaan Thomas en ik naar Laura en Daan om de laatste aflevering van Game of Thrones te bekijken. Ikzelf zit er een beetje voor spek en bonen bij, omdat ik alleen het eerste seizoen heb gezien. Toch is het best leuk en spannend om de laatste aflevering te zien.

“Eh Dor,” zegt Thomas. “Ik krijg een berichtje van de buurman dat hij heeft gezien dat de lichten van je auto nog aan staan.” Shit! Na een snelle rekensom weet ik dat de lichten van mijn auto al meer dan drie uur aanstaan, omdat ik rond een uur of 3 getankt heb. Hoe ironisch, straks kan ik morgen alsnog niet weg met de auto door een lege accu.

Ik pak Thomas zijn autosleutels en race naar huis. Hopelijk start hij nog gewoon, dan hoef ik niet te hannesen met startkabels. “Godzijdank” zeg ik tegen mezelf, als ik de motor even later hoor ronken. Nadat ik heb gecheckt of ik de lichten van Thomas zijn auto heb uitgedaan, ga ik met mijn eigen auto terug naar de laatste scènes van Game of Thrones. Kan die accu mooi weer even opladen.

De volgende ochtend ben ik overigens met de fiets gegaan, dus ik had makkelijk Game of Thrones helemaal kunnen kijken, haha ;-).

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Omarij
  27 mei 2019 / 7:25 am

  Gauw een andere auto aanschaffen, eentje waarbij de lichten vanzelf uitgaan zodra je uit de auto stapt….is toch stressbestendiger leven???

 2. 27 mei 2019 / 12:20 pm

  Aardig van de buurman dat hij je een berichtje stuurde! Bij auto’s kan dat niet, maar als ik van geparkeerde fietsen zie dat iemand vergeten is de lampen uit te doen, doe ik dat altijd voor ze. Klein gebaar, maar wel heel fijn voor de eigenaar van de fiets.

  Liefs,
  Marloes
  Marloes schrijft over.. Vakantie | Sardinië – Castelsardo, Stintino, Alghero, Sassari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge