Thailand deel 8 – nog steeds in Koh Samui

Na twee dagen in de complete rust gaan we verhuizen binnen Koh Samui. Het eiland heeft een omtrek van ongeveer 80 km, dus het is nog best een grotert. Een taxi brengt ons in drie kwartier naar ons nieuwe hotel. Wat een heerlijke reisdag haha, instappen en uitstappen en klaar! 

Ons nieuwe hotel heet Coco Palm Beach Resort en het is net zo relaxt als het klinkt. Met een golfkarretje worden onze backpacks 100 meter verder voor onze deur gedropt. We hebben een eigen huisje met veranda en met een beetje improvisatie hebben we uitzicht op zee (als je je hoofd 90 graden draait en een verrekijker gebruikt die dwars door palmbomen heen kan kijken). We krijgen een ontzettend smerig welkomstdrankje, maar hee, het gaat om het gebaar :).

Op dag 1 van aankomst lunchen we bij het hotel. Mijn eerste curry met zeezicht! Vervolgens rennen we de zee in (je krijgt het best warm van pittig eten) en vermaken we ons met zwemmen, lezen en het doen van een tukkie. Het voelt heel gek om na al die volgepropte dagen vrijwel niets te doen. HEERLIJK! 

De dag erna beginnen we wederom rustig aan. Die middag huren we een scooter bij een Fransman (er zijn heel veel mensen uit Frankrijk en Duitsland in dit plaatsje!) en bezoeken de paar highlights van het eiland. De big buddha is hier niet zo groot als de buddha’s die we in Bangkok hebben gezien, maar de ligging van de buddha is wel spectaculair. Er is een prachtig uitzicht over het eiland te zien. Het vliegveld ligt er direct naast, waardoor er zo nu en dan mega laag een vliegtuig overheen vliegt. De monniken die de buddha “bewaken” kijken niet op of om, terwijl het contrast tussen de rust en de herrie niet groter had kunnen zijn. Geinig. 

We mogen de scooter 24 uur lenen voor €5. Zo fijn hoe €5 je zoveel vrijheid kan geven hier :). 

De dag erna gaan we snorkelen. De flyer vertelt ons dat we om 08:15 opgehaald worden en om 09:30 met de boot naar het snorkelgebied gaan. “Haha, dat is een reis die langer duurt dan de reis vanaf onze vorige locatie”. Na een uur zitten we met drie Chinezen en drie Australiërs in het busje en zijn we bijna bij de boot. Vijf minuten voordat we er zijn moeten we allebei heel hard lachen: we zijn zojuist langs het huis gereden waar we eerder hadden gelogeerd. Vooruit dan maar.

Vorig jaar hebben we in Indonesië gesnorkeld en dat was adembenemend mooi. Het koraal had alle kleuren van de regenboog en er waren onwijs veel verschillende vissen te zien. Hier op Koh Samui is het uitzicht onderwater iets minder spectaculair helaas. Het koraal is vrijwel kleurloos en ziet er een beetje doods uit. Wel zijn er veel vissen! Onze gids heeft een grote zak brood mee en gooit de stukjes brood uiteraard zo dicht mogelijk bij de snorkelaars. Best creepy, die happende mondjes zo dichtbij. Dit jaar hebben we een goPro mee en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt onderwater!

Het Chinese echtpaar heeft heel schattig hun eigen “gereedschap” mee. Waterschoenen, lange zwembroek, lang shirt, duikbril en een apart snorkelding. Hun snorkel gaat niet over hun neus heen, waardoor ze die onderwater steeds moeten dichtknijpen. Lijkt me enigszins oncomfortabel, maar goed. 

Ook tijdens de lunch komt er van alles tevoorschijn uit hun tas: een sjaal om hun hoofd mee in te wikkelen en een paraplu. Vader gaat tijdens de lunch even de zee in en het ziet er komisch uit: een Chinese volwassen man, helemaal ingepakt in deze hitte, compleet met roze paraplu. 

Die namiddag genieten we van cocktails (ok, ik, Thomas geniet van een biertje) aan het strand bij ons hotel. Het is de laatste “echte vakantiedag”, morgen reizen we terug naar Bangkok.

Volg:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    20 augustus 2018 / 7:05 am

    Heerlijk afsluitende dagen van jullie grote reis. Wat een indrukken en wat veel indrukwekkends hebben jullie beleefd.
    Vermoedelijk zijn jullie nu aan het bijkomen in je eigen thuis ( zonder zeezicht😎) en wachten jullie heel andere, ook mooie avonturen!
    Welkom thuis! Sterkte met het tijdsverschil. Dat jullie lang mogen nagenieten van mooi Thailand!

  2. 20 augustus 2018 / 8:25 am

    Haha, nu snap ik waarom jullie laatst Chinezen op het vliegveld zagen met enorme dozen vol bagage. Daar zat vast een hele duik- en zonuitrusting in 😉 Klinkt alsof jullie een fijne vakantie hebben gehad! En wat heerlijk, zo’n hotel waarbij je bagage met een golfkarretje wordt weggebracht.
    Romy schrijft over.. Dingen loslaten | 6 tips die bij mij goed helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge