Thailand deel 4 – Chiang Mai

Vanuit Sukothai nemen we de bus naar Chiang Mai, een reis van 6 uur. We vertrekken om 09:50, dus het is niet echt nodig om de ogen dicht te doen. (Het lukt alsnog prima hoor, daar niet van!) Rond lunchtijd stappen we uit bij een restaurantje waar we de tijd krijgen om naar de (geïmproviseerde) wc te gaan en om wat te eten. Ik ben ontzettend blij met de uitvinder van de verfrissingsdoekjes, haha. 

Na nog een paar uur vermaak met boeken, een serie en een Rubiks Cube komen we aan op de busterminal van Chiang Mai. Direct nadat we uitstappen worden we dankbaar onthaald door taxichauffeurs, tuktuks en bestuurders van ‘red cars’. Deze red cars deel je met meerdere personen, waardoor je slechts 30 Baht per persoon betaalt. Een nadeel hiervan is dan wel weer dat je niet precies op de plek van bestemming wordt afgezet. Gewapend met Google maps in de hand houden we goed de locatie van ons hotel in de gaten. Zodra je vlakbij de plek bent waar je wilt uitstappen, kun je op de stopknop drukken. (Niet schrikken van het geluid, het klinkt alsof een woedende eend je te grazen wilt nemen, haha).

In het hotel worden we verwelkomt door een jongen met de naam “Tattoo” en een andere medewerker waarvan we het geslacht moeilijk te bepalen vinden. Later komen we erachter dat er in Chiang Mai zogenaamde ‘ladyboy shows’ gegeven worden, misschien heeft deze hotelmedewerker wel een dubbelleven…. ;-).

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand en heel populair onder de toeristen. We krijgen hier regelmatig het idee dat heel Nederland leeg is gelopen en iedereen hier naar toe is gekomen. Die avond dwalen we langs de vele marktkraampjes en halen we daar ook wat te eten. Net wanneer we een hap van onze Pad Thai en Samosa’s willen nemen, begint het keihard te hozen. Omdat we dondersgoed weten dat we in het regenseizoen reizen, hebben we 4 poncho’s meegenomen. Het is dan natuurlijk wel handig om ze ook daadwerkelijk mee te nemen. Met een verlangend gevoel denk ik aan mijn nachtkastje waar mijn gele vriend braaf ligt te wachten tot ik hem ga gebruiken.  We maken er daarom maar een sport van om een kraampje te zoeken met een degelijk zeil bovenop. We zagen zojuist een kraampje met een slap plasticje, waar de plassen elke minuut vanaf gehaald moesten worden door er met een bezem onder te ‘prikken’. Levensgevaarlijk voor loslopende toeristen die net op dat moment onder de straal doorliepen, haha.

De volgende dag gaan we bij een bekend restaurantje een smoothie drinken. Zooo lekker! Ook besluiten we om nog even extra toeristisch te doen door het 3D museum of art te bezoeken. Met de app van het museum komen de schilderijen en muurschilderingen ‘tot leven’, waardoor je hele grappige foto’s kunt maken. Leuk voor een uurtje en ideaal wanneer het regent!

Omdat we de vorige kookcursus n Bangkok heel leuk (lees: lekker) vonden, besluiten we er nog eentje te doen. We boeken de ‘evening cooking class’ bij bedrijfje Basil. Het leuke van deze kookworkshop is dat we eerst de markt op gaan en uitleg krijgen over de ingrediënten. Ook kun je per gang kiezen uit drie gerechten, waardoor je gegarandeerd alles lekker vindt. Vooral de Tom Kha soep vind ik onwijs lekker: kokosmelk met groenten, champignons en kip. We doen de kookworkshop samen met een oudere Koreaanse vrouw, een vrouw uit de Filipijnen en een meisje uit Canada. De Koreaanse vrouw kan niet zo goed Engels praten, wat hele schattige taferelen oplevert met veel gebaren en gegiechel. Na de kookworkshop worden we heel relaxt weer voor onze deur afgezet: lopen met die volle buiken is echt niet te doen, haha. Niet lang erna gaan we slapen, want de volgende dag wacht er weer een leuke activiteit op ons!

Volg:

2 Reacties

 1. 10 augustus 2018 / 6:41 am

  Dat klinkt als een heel geslaagde dag! Wat leuk, die kookworkshop! Het lijkt me ook wel heel bijzonder om in zo’n totaal andere wereld rond te lopen met bijzonder vervoer en geïmproviseerde wc’s 😉 Maar wat een mooi land is Thailand volgens mij!
  Romy schrijft over.. Outfit: gehuld in Desigual bij de Basilica San Luca

 2. Gerdiemar
  10 augustus 2018 / 7:29 am

  Zit met open mond van verbazing naar die foto boven je blog te kijken…hè, hoe is die nou gemaakt??? Sawadee ka….
  Regentijd, zeg je, gôh, boffen jullie nóg geweldig bij al jullie activiteiten! En met de bus van Sukhothai naar Chiang Mai, hoe leuk local!
  Op die avondmarkt kocht ik een jurkje maat XL onder luid gejuich van de verkoper, die jaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaa brulde, denkend dat hij Nederlands sprak. De XL was veel te krap, volgende dag terug naar jaaaaaaa jaaaaaa en de jurk geruild voor drie blouses, wat kennelijk een fortuinlijke ruil voor de verkoper was, afgaand op zijn nog enthousiaster gejaaaaa.
  Een tweede kookworkshop! Dat wordt vast ook smullen wanneer jullie weer terug in NL zijn?
  Ben benieuwd naar jullie vervolg, er valt veel te beleven in en rond Chiang Mai, VAKANTIE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge