Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar september!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: september 2017!

3, 10, 17 en 24 september 2017

Never dull tweets

“Hee, er zit een rijstkorrel aan mijn broek geplakt!” #random #risottovangisteren

Iemand op straat is echt loeihard op een blokfluit aan het toeteren.

Naar de wc gaan. Handdoek pakken. Thee inschenken. Theezakje weggooien. Mozes wat heb ik het druk. #todolijstvullen #gewoondoengaatsneller

“Even een vest aantrekken, dan spetter ik geen tomatensaus op m’n witte shirt.” … #tocheenvlek #vergetendichtteritsen #fail

“Hebben we nog in de file gestaan?” #uurtjerijden #heleritgeslapen #gezellig

Ik zou ook niet open gaan als je weet wat je te wachten staat. #mosselen #potdicht 

“Wil je ook wokkels? – Nee, dankje!” Net op het moment dat ik (3 min later) de laatste in mijn mond stop, graait mijn vriend in de lege zak.

James (kat) sprong van mijn schoot toen mevrouw Norks gemeen naar Harry, Ron en Hermelien miauwde. #HarryPotter #samenfilmkijken #nualleen

Een vrachtwagen vol met dixies inhalen terwijl je heel nodig moet plassen. #volhouden

Denk je heel goed bezig te zijn met een sportoefening, roept de instructeur: “geeft niet, ga door!”

Je zou bijna overwegen om op je slippers naar je werk te gaan. #wassen #sokken #kenonne #megaberg

“Wow, wat is m’n laptop enórm vergeleken met m’n werklaptop!” *Vriend buldert van het lachen.* “Je lacht ergens anders om, hè? – hè, wat?”

“Waarom verhuizen jullie in godesnaam een kapotte fietspomp, een incompleet bureau en een leeg pak chocoladevla?” #ongemakkelijkegiechel

 

5 september 2017

*Smelt*

Na een goeie dag klussen, rijd ik met mijn auto vol vuilniszakken richting de container. Ik parkeer mijn auto op de stoep en begin met uitladen. Kritisch word ik gadegeslagen door een meisje en een jongetje van rond de 5 jaar. “Wow kijk, die mevrouw heeft wel heel veel vuilniszakken! Zullen we haar even helpen?” Ik hoor ze zachtjes fluisteren en ik zie dat ze mijn kant op wijzen. Vervolgens komen ze mijn kant opgelopen. “Hoi mevrouw, heeft u hulp nodig?” Het meisje pakt al een vuilniszak en loopt ermee naar de container. “U heeft zeker een heel vies huis?” vraagt het jongetje. “Wij helpen u wel even.”

 

7 september 2017

Klusupdate: zomaar ff wat manse termen op een rij

 • “Ik ga dat zo ff schuren op de grove korrel.”
 • “Mag ik de behangstomer ff?”
 • “Kun jij mij die vuilniszak ff geven?”
 • “Zo maar ff een retourtje doen naar ons huis.”
 • “Ff schaften?”
 • “Zo maar ff naar de Praxis, denk?”
 • “Hier moeten we maar ff een mannetje op zetten.”
 • “We zijn er over een half uur weer, we zijn nu ff wat tegels aan het uitzoeken.”
 • Ff een blogje maken van alle klustermen waar ik me de afgelopen week al kostelijk mee vermaak. Het gaat dus ff mooi goed in ons huis!

 

8 september 2017

Avondje studeren

Mijn vriend en ik studeren samen, gezellig! Hij is bezig met z’n nieuwe opleiding Health Informatics, ik met mijn wiskundesommen. Het gaat al heel goed. Zo heb ik vanavond het volgende al geleerd:

 • Modellen kunnen blijkbaar een tatoeage hebben! Nooit gezien, grappig. (Zalando website)
 • De juiste spelling van het woord tatoeage.
 • Oe, ik krijg nog best wat geld terug van mensen, altijd mooi! (Wiebetaaltwat ingevuld).
 • Wow, zeker drie van onze overburen roken!
 • We moeten de ramen binnenkort weer eens lappen.
 • Het stopcontact vlakbij de televisie zit nét te ver weg van de tafel. (Maar na een hoop gekreun en gesteun en gestuntel kon ik toch vanaf mijn stoel de stekker erin krijgen, heuj!)
 • De theezakjes zijn bijna op.

 

13 september 2017

Goeie voorletters

Het is nog vrij vroeg in de ochtend en ik ben op weg naar de drogist. Heerlijk vind ik dat, om nét na openingstijd naar de winkel te gaan. De straten zijn dan nog redelijk uitgestorven en alles wordt op z’n gemakje in gereedheid gebracht voor een nieuwe verkoopdag. Ik loop naar binnen bij de vrijwel lege drogist en loop naar het schap om mijn producten te pakken.

“Heeft u een klantenkaart?” Poeh, ik kom om in de klantenkaarten, maar ik vergeet ze heel vaak. “Nee, maar dat hoeft ook niet hoor. Ik kom hier niet zo vaak.” De vrouw keek me verbaasd aan – kennelijk hoort de hele stad hier te winkelen – en vertelde me dat ik met deze producten al bijna mijn eerste korting bij elkaar heb gespaard. “Nou, prima, graag een klantenkaart dan!” Ik ben vrij gemakkelijk over te halen met dit soort dingen. Wie weet scheelt het me uiteindelijk ook nog wel tijd, dan hoef ik niet altijd de riedeltjes aan te horen waarom ik wel niet voor een klantenpas moet kiezen. De vrouw pakt haar computer erbij en samen beginnen we mijn gegevens in te vullen. “Wat zijn uw voorletters?” Ik moet lachen – drie keer raden in welke drogist ik ben. “D.A.” De verkoopster vindt het prachtig. En wanneer ze erachter komt dat ze ook nog in dezelfde straat heeft gewoond, scoor ik helemaal punten.

Ik durf te wedden dat ik die klantenkaart binnen een maand vergeten ben, maar ik ga het gewoon weer een keer proberen. En anders kan ik altijd nog heel mans zeggen: “Ik sta in het systeem, zoek maar op D.A.”

 

15 september 2017

Die is gek!

“Je moet er eigenlijk voor zorgen dat leerlingen denken dat je knettergek bent. Als je dat voor elkaar krijgt, dan ben je goed bezig.” Ik hoor de wijze woorden van een cursus die ik laatst gevolgd heb in mijn hoofd galmen terwijl ik een les aan het geven ben. Vooruit, laten we dat maar eens proberen dan!

….

“Moet je dat allemaal doen als je je boek niet bij je hebt?” Een leerling kijkt vol walging naar haar klasgenoot die druk bezig is met het overschrijven van een aantal zinnen. “Ik ga dus echt nooit mijn boek vergeten.” Muhaha, exactly my point.

 

16 september 2017

Droog momentje van de dag

“Laura, je wordt gebeld!” Ik ben druk aan het schilderen en ik heb niet in de gaten dat mijn telefoon op tafel trilt. “Oh, thanks!” Zeg ik tegen mijn vriend. Gauw leg ik mijn kwast weg en loop ik naar mijn telefoon. “Wie is het?” Vraagt mijn vriend. Ik begin te lachen. “Jij.” Verbaasd haalt mijn vriend zijn telefoon uit zijn broekzak en schiet ook in de lach. “Oh, eh, of je de verf even aan wilt geven ;).”

 

 

Volg:

1 Reactie

 1. Gerdiemar
  4 september 2018 / 7:23 am

  Jullie lange september-2017-inbreng lijkt wel grootse compensatie voor de niet-kunnen-reageren-dagen! Leest als een zeer gevarieerde maand vol kluswerk, vol studie ( nou jaaa). Te bedenken dat je er in september 2018 weer heel anders voorstaat, mooi die documentatie van de eigen geschiedenis op geinig gebied!
  De kluif van een klus wat het ‘helen’ van neverdullverspreiding betreft toch maar mooi ff geklaard! Ff?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge