Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar oktober!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: september 2018!

Never dull tweets (Laura en Dorinde)

Telefoon kwijt? Zoek dan ook zéker even in je toilettas. Ja. Ik weet het ook niet.

James (kat) gaat vandaag oranje door het leven. Hij heeft buiten een vuilniszak gevonden waar nog een beetje marinade in zat. Tja, als hij mijn washandje/poetsdoekje niet accepteert… Orange it is then!

18 uur later: James is nog steeds oranje, hahahaha. Ik ga wel even alle meubels controleren of hij niet heeft lopen stempelen. #marinadekat 

In de categorie “dingen die je niet hoeft te proberen”: kiwi met kruidenboter. #erzatnogwatopmijnbord #uhl 

Ehmmm… hoe lang doe jij dit al? 😉

Je zou zeggen… Met die blog van ons kun je niet anders dan katten liefhebben en ze de hemel in prijzen. Toch? 😉

Mocht je nu ook echt een kat willen kopen: doen!! Klik deze blog eventueel weg als je beïnvloedbaar bent, hahaha.

Vanmorgen kwam ik op straat namelijk een exemplaar tegen dat ik dacht: goh, wie heeft jou dat geleerd? Vindt jouw baasje dit goed? Weten alle buren dit wel? Is er ooit een alert-smsje de deur uitgegaan?

Deze rode kater vermaakte zich namelijk stierlijk op straat. Hij paradeerde langs de auto’s, strekte zich lekker uit en ging vervolgens flink zijn nagels vijlen aan een autoband. Hahahahahaha oké daar ga ik nooit meer parkeren.

Rondje van de zaak

Wanneer Thomas klaar is met werken, belt hij me meestal op. Vaak gaat dat ongeveer zo: “Heeee Dor, ik zit in de auto! Ik ben denk ik rond zes uur thuis.” En dan kletsen we nog even voordat we ophangen. Tijdens dit telefoongesprek ging het echter een tikkeltje anders.

“Hooooi Thomas.” Aan de andere kant word ik begroet met een hoop gelach. “Hahaha, ik ben zo handig he.” Ik krijg direct een lach op mijn gezicht, wat zou er aan de hand zijn? Lachend vertelt Thomas me over zijn handige actie.

“Nou, ik zou vanmiddag even langs de garage gaan, toch? Ik moest daar de afslag naar het centrum voor hebben.” Ik reageer bevestigend. “Het probleem is alleen dat ik niet helemaal goed door had hoeveel afslagen er precies zijn.” Ik begin harder te lachen. “Je hebt hem gemist he?” Nog meer gelach. “Ja, ik ben iets later thuis, de volgende afslag is pas over 10 minuten en dan moet ik ook weer 10 minuten terug. Zet het vuur dus nog maar even uit ;-).”

De hal

Het is woensdagsvond en mijn vriend en ik kijken samen naar House Rules Holland, een verbouwingsprogramma waarbij stellen elkaars huis verbouwen. Erg leuk!

Aan het einde van de aflevering loopt de jury een rondje door het huis. Bij de hal hebben ze het volgende punt: “het is hier zo saai, het kleurgebruik is niet spannend en er gebeurt gewoon heel weinig. Zo jammer, want eigenlijk moet de hal echt de knaller van het huis zijn waar je een statement kunt maken. Het is de entree naar jouw huis, waarbij je eigenlijk neer zet: ‘zo, dit zijn wij.’

Vervolgens barstten wij in lachen uit, denkend aan onze eigen hal. Schoenenontploffing, veel te veel jassen op de kapstok en een lelijke deur voor de meterkast. Ik loop nog even naar de aangekoekte schoenenberg en kijk er even naar. “Nouja, een statement is het zeker. ;)”

Hoeraaaaa, inmiddels hebben wij (al zeker 3 dagen) een schoenenrek! Ik kon het dus niet laten om deze anekdote te delen, hahaha.

Naamgenootje

Ik heb een dagje vrij en besluit een stukje door de stad te gaan wandelen. Zo’n fitbit om je pols is wat dat betreft echt een handig speeltje, haha. Het is vrij rustig in de stad, waardoor ik de gesprekken van voorbijgangers goed kan verstaan.

“Elly! … EEELLLLYYYYY!” roept een wat oudere dame à la Fred Flinstone naar een vriendin die verderop staat. Tot zover de rust op straat. Ik loop door en zie even verderop een klein jongetje bij zijn moeder staan. “Mam!!! Ze roept je!” En hij wijst naar de vrouw die overduidelijk op zoek was naar een andere El. De vrouw en Elly hebben elkaar uiteindelijk weer gevonden en het jongetje heeft geleerd dat er meer Elly’s op de wereld zijn. Tevreden loop ik weer verder.

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. Marretje
    1 oktober 2019 / 7:01 am

    Op een druilerige 1 oktoberochtend getracteerd worden op een anekdotebundel vol vrolijks is geen verkeerd oktoberbegin.
    Integendeel!

  2. Gerdiemar
    1 oktober 2019 / 9:17 am

    Volgens mij is dit m’n tweede response op de mooie terugblikroman, maar het eerste kan ik niet terugvinden. Dondert niet, heb weer genoten van de wirwar aan jullie vorig jaar anekdotes!

  3. Gerdiemar
    1 oktober 2019 / 9:21 am

    Oh wacht, hiha, zie ik nu opeens 2 reacties van mij mijzelve. Rare materie, welniet zien.
    Op m’n laptop niks aan reactie te ontwaren, op m’n mobiel vijf minuten geleden ook niet en zie, nu al aan 3 bezig.
    Fijne 1 oktoberdinsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge