Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar december!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: december 2018!

Never dull tweets

Samen met vriendinnen zijn we een kleur voor op de muur aan het uitzoeken in de Praxis. Een vriendin zegt: “ik dacht deze, totdat ik het naamkaartje zag: oor.”

Oei, dat was net iets te lang. #warmechocolademelk #everywhere #telangindemagnetron #hethuisruiktwelheerlijk

De oplader in je telefoon stoppen net voordat hij uitvalt voelt bijna net zo fijn als de wc net aan halen als je heel erg nodig moet. #juichmomentje #ditzijndemomenteninhetleven 

Kerstsokken. Je draagt ze het hele jaar door, maar met Kerst zitten ze in de was.

De automatische piloot

De automatische piloot, vaak ben ik hem (haar?) heel dankbaar. Zo neem ik bijvoorbeeld altijd mijn glas mee als ik naar de keuken loop, gooi ik iets automatisch in de prullenbak in plaats van dat ik het afval bijvoorbeeld op tafel leg. Soms zorgt de piloot er echter voor dat zaken juist mínder efficiënt gaan. Hieronder volgen een aantal voorbeelden!

  • “Okee, ik ga nu mijn haar alleen natmaken onder de douche, ik doe er geen shampoo in.” Twee minuten later smeer ik vrolijk shampoo in mijn haar.
  • Tijdens een andere douchebeurt: heb ik nou al shampoo in mijn haar gedaan? Voor de zekerheid nog maar een keertje.
  • “Op de terugweg van mijn werk ga ik nog snel even langs de supermarkt.” Pas wanneer ik mijn zojuist geparkeerde auto uitstap, realiseer ik me dat ik gewoon op de automatische piloot naar huis ben gereden. Morgen dan maar.
  • Tijdens het tandenpoetsen stopt de elektrische tandenborstel ermee: de batterij is leeg. Straks even opladen! Uiteraard zet ik hem na die twee minuten gewoon weer in de kast, zonder op te laden. Dit proces kan zich rustig een week lang herhalen.

Samenvatting van een geslaagde uitwisseling (BIJNA WEER, STRESSS 😉 Nu gaan wij eerst naar Frankrijk.)

1e keer dat ik dit heb georganiseerd.

2 nachtjes kwamen Franse leerlingen uit Duinkerke bij mijn leerlingen logeren.

3 lange, overvolle, geslaagde dagen.

4 maanden aan flinke voorbereiding en stress.

5 logees hadden wij in huis, poeh! Het huis is nog nooit zo netjes opgeruimd geweest, alle kamers waren bezet, haha!

6 attracties in de Efteling hebben we gedaan: Droomvlucht, symbolica, Fata Morgana, Joris en de draak, vogelrok. Top! O oeps, dit zijn er 5. O en het sprookjesbos!

7 pakken stroopwafels stonden klaar bij de ontvangst 😉

8 groepjes leerlingen van zo’n 7 leerlingen werkten goed samen!

9 activiteiten die we hebben gedaan! Ontvangst/kennismaking, Zaanse schans, boodschappen doen en koken op school, pubquiz, Anne Frank huis, rondvaart, Rijksmuseum, pizzeria, Winter Efteling.

10 uur ga ik hopelijk slapen vanavond

Super behulpzaam

“Lau!! Wil je zometeen een broek voor mij meenemen? Ik ben helemaal uit mijn spijkerbroek gescheurd. Aan de achterkant ligt het helemaal open en ik kan mijn jas nu niet uittrekken, hihi.”

Ik pak een broek uit de ‘kluslade’ van onze kast om deze zo voor mijn zus mee te nemen. Ook zoek ik er een riem bij: je weet maar nooit of het past, tweeling of niet 😉

Niet veel later ben ik bij Dorinde en ze trekt mijn broek aan. Wanneer ze bijna klaar is, schiet ik keihard in de lach.

“O, nu weet ik weer waarom ik hem in de ‘kluslade’ heb gelegd, hahahaha! Kijk eens naar je kruis.” Dorinde kijkt naar beneden en brult het uit van het lachen. “Nou, hartstikke bedankt hoor! Ik kan beter mijn eigen broek maar weer aantrekken.”

Eenmaal thuis komt de broek met een knoeperd van een gat in het kruis niet meer verder dan de ‘afgeschreven’ stapel. Sorry Dor 😉

Schijn bedriegt

(Nog in ons oude appartement)

Ik doe de deur open en ben positief verrast: géén katten die voor de deur staan te wachten en géén kattenspeeltjes die naar buiten vallen. Een scène die zich de afgelopen weken dagelijks heeft afgespeeld. Het is bijna verdacht. “Jongens! Zijn jullie er wel?” Wanneer ik bovenaan de trap ben zie ik twee slaperige gezichtjes. “Morning.” Net wanneer ik ze een complimentje wil geven over hun nette gedrag, zie ik ze liggen. Drie mandarijnen. Minstens tien meter verwijderd van de fruitschaal waar ze vanmorgen nog inlagen. Foei.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    3 december 2019 / 8:01 am

    Blogspots van de decembermaand vorig jaar: een samengebalde historie van veel unieks! Zo mooi om het voorbije bestaan te memoreren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge