Terugblik – anekdotes van september 2020!

Een handig extraatje

Kennelijk hebben baby’s bepaalde ‘sprongetjes’ waarin ze meer moeten huilen en zich anders gedragen omdat ze zich ontwikkelen. Ik denk dat katten iets vergelijkbaars hebben, maar dan zonder het ontwikkelgedeelte, haha.

Soms zijn ze een aantal weken zo mak als een lammetje, terwijl ze daarna zoooo druk kunnen zijn. Vanwege een speelballetje, of hun eigen staart. Of de staart van de broer. Ook onze bank heeft het af en toe zwaar te verduren, waardoor er wat haaltjes ontstaan. Gelukkig hebben we een fijn apparaatje daarvoor: zo een waarmee je de pluisjes van je kleren kunt verwijderen.

Wanneer ik beneden kom, zie ik dat Thomas de bank aan het ‘behandelen’ is. Lachend kijkt hij me aan. “Het mooie is nog wel dat we de ontpluizer gratis kregen bij het strijkijzer, terwijl we die bijna nooit gebruiken.” Haha, oeps.

Never dull tweets

– De katten gaan ‘s avonds graag naar buiten om vervolgens uren weg te blijven. Vinden we ongezellig, dus we hebben een avondklok. Als we thuiskomen in de avond is dat een uitdaging, want ze zitten vaak bij de voordeur. De oplossing? Aanbellen! Vinden ze doodeng, haha.

– Vroeger was het altijd leuk om op te scheppen over cijfers. “Wat heb jij?!” – oh ik heb een 9. Nu doe ik eigenlijk precies hetzelfde. “Ben je op de fiets vandaag?” – oh ik wel. #hatelijkeigenlijkhaha #opschepper

– Afgelopen weekend hebben wij een nieuwe bank uitgezocht. Ik heb vervolgens een plaatje van een niet zo mooie bank (understatement) doorgestuurd met de mededeling dat wij nu de trotse nieuwe eigenaars worden. Leuk om die voorzichtige reacties te zien, hahaha. #geintje

– Ik zou echt nooit een huis kopen tegenover een ijswinkel. Tenzij die alleen tijdens kantoortijden open is. #geendiscipline

– Een collega vertelt trots hoe ze traktaties altijd goed kan weerstaan. Er staan vandaag bakjes met snoephartjes op tafel. Nadat haar broodje op is, pakt ze er toch één. Direct verslikt ze zich erin en ze kan er vervolgens keihard om lachen, hahaha! #Karma #mooietiming

– Een andere collega waagt zich vervolgens toch aan een snoepje. Of ze het wel zeker weet, vragen wij. Ze leest het tekstje dat er op staat en begint ook hard te lachen. Er staat “wacht” op het snoephartje. 

Nakijken is een feestje!

Daar is hij weer! De leerlingen hebben hun eerste (herhalings)toets gemaakt en moesten onder andere weer zelf zinnen produceren. Behalve zinnen, heb ik ook hele andere leuke dingen teruggevonden op hun blaadjes, hihi. Leuk om de leerlingen zo al een beetje te leren kennen!

Creatieve zinnen:

De jongen bekijkt de aardige bal.

Zij opent een deur in de jongen.

De jongen klopt met zijn vriend op de deur.

Het meisje is ‘slaan’ aan het spelen met haar vriend.

Het meisje is heel heel heel heel heel aardig (voor de vwo’ers moest een zin uit minimaal 9 woorden bestaan, hahaha).

Marie is in haar meisje, ze is erg aardig.

Ik ben super creatief, want ik gebruik een pen.

De jongen is warm, want hij heeft geen hoed. Jaja.

Ik sla een meisje per ongeluk in haar slaap.

Ik hou per ongeluk van de kleding van het meisje.

Moppen (ze hebben iets met olifanten):

Een olifant geeft een toneelstuk. Wat denk je? –> Toneel stuk.

Waarom draagt een olifant gele sloffen? –> Zodat je hem niet kunt zien wanneer hij in een bak vanillevla valt.

Hoe kalmeer je een gestresste Spanjaard? –> Zeg: “Ont Spanje”

Overig:

Een jongen heeft bij de datum: “hetzelfde als de rest” opgeschreven, hahaha.

Bij het cijfervakje schreef iemand: Goed in het Frans is BIEN, geef me nu een TIEN.

Iemand schreef dat hij aan het “epibreren” was en heeft daarom maar een gedicht geschreven, hahaha! Komt-ie:

“Beste [mijn meisjesachternaam]”,

Wat zijn toetsen irritant,

ik val steeds bij de toetsen door de mand.

Maar toch haal ik een hoog cijfer,

Oke, dat is een beetje overdreven, want ik ben een overdrijver.

Ik wil niet blagen,

of docenten plagen,

maar de toetsen zijn toch lastig,

na de eerste vraag zijn al die vragen pittig.

Ik hou het kort,

ik moet meer opletten en kijken naar het schoolbord.

Liefs [naam leerling] met een handtekening. HAHAHA.

Scène uit de zondagavond

Op Netflix volg ik de serie Outlander. Omdat het heel spannend is, wil ik eigenlijk zo veel mogelijk achter elkaar door kijken. Dus ook bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. De iPad staat op m’n nachtkastje en ik heb mijn draadloze oortjes in. Net op het moment dat ik héél even m’n mond moet spoelen in de badkamer en dus het beeld niet kan zien, hoor ik geweerschoten. Aaaaah! Snel doe ik mijn oortjes uit, waardoor de serie automatisch gepauzeerd wordt. Ik leg m’n oortjes op het badkamerkastje. Dirk vindt dat ook een erg goed idee, die meteen met ze begint te voetballen. Snel doe ik m’n oortjes weer in, waardoor de serie meteen weer verder gaat. Rennen naar de slaapkamer!

Stressvol avondje zo hoor, haha.

Bijzondere combinatie

In een cafeetje bestel ik het regelmatig. En dan vooral in de herfst-en wintermaanden. Uiteraard altijd met slagroom, heeerlijk. Ik heb veel respect voor mensen die dat ook lekker vinden, maar toch kunnen weerstaan. En steeds wanneer ik dan weer mijn eerste slokje drink, denk ik terug aan vroeger.

Vroeger, toen maakte het me niet uit wat voor weer het was. Zomer? Helemaal top.  Zelfs tijdens het diner kon ik dit drankje prima drinken. Jep, ik heb echt regelmatig warme chocolademelk met slagroom gecombineerd met warme tomatensoep. En ja, dan deed ik natuurlijk ook wat van de slagroom in m’n soep. Dat is trouwens echt super lekker en zou ik nog steeds wel kunnen doen. Tomatensoep met chocolademelk overigens niet meer, haha.

Filmfail

Ken je zo’n scène dat je iets heel cools wil filmen en dat je er achteraf achterkomt dat je juist precies op dat moment bent gestopt met filmen? Juist. Dit had ik afgelopen weekend op een pijnlijk cool moment. Iets met een felle zon, niet op mijn telefoon maar ‘live’ kijken en verkeerd knoppenmanagement. In plaats daarvan heb ik wel práchtige filmpjes van mijn benen en het gras. Omg hahahaha. In de blogpost van donderdag leg ik alles uit ;). (Daan en zijn zus gingen parachutespringen!! Die blog kun je hier lezen) Ondertussen ben ik weer eens heel blij dat ik een blog heb en dit soort scènes weer keurig binnen de ‘never dull’-lijntjes vallen, hihi.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    1 september 2021 / 7:47 am

    Reageren op jullie terugblikminikorteverhaaltjesroman is detaillastig. Daarom: hi hi, whow, bien, super, grappig, miauw, geestig!😀❤️💋🤗👋👌🙋‍♂️🙋‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge