Terugblik – anekdotes van mei 2020

Never dull tweets

– Ik startte per ongeluk een videogesprek op. Een slaperig, geconcentreerd gezicht met een onderkin staart mij aan. Ik schrik ervan. Oja, ik heb een maskertje op, haha. Snel klik ik weg voordat iemand dit monsterlijke beeld voor eeuwig op het netvlies krijgt. #mogge

– “Mevrouw, mag ik even naar de wc?” Zo schattig, want ik zou dat echt niet door hebben gehad. #onlinelesgeven #zonderwebcam #trouw

– Ons oude bureau bestaat uit vier planken met wat spleten ertussen. Niet ideaal, maar ook geen ramp. Vandaag heb ik een nieuwe gekocht en ik kan er zó naar uitkijken dat de puzzelstukjes straks niet door de tafel heen vallen, haha.

– Mijn man is aan het sporten en ik ben dame blanche aan het eten. Ik ga zometeen geloof ik heel gauw wat sporen uitwissen 😉

– Precies nadat alle puzzelstukjes naar de goede kant zijn omgedraaid in de doos, gaat er een kat in liggen die lekker begint te graaien. #grmpff

Puzzelen met mijn man

Daan zit op z’n kop, want hij heeft wel ruimtelijk inzicht. Ik ben bezig met een luchtballon met een ontzettend prima structuur, Daan jast in diezelfde tijd de hele lucht erin. Vrolijk pakt hij alle stukjes op en klikt ze erin. Ik wrijf wat over mijn hoofd, moet dit stukje nou rechts of links van dat stukje? Klik, klik, klik, klinkt het tegenover me. “Gaat goed hoor, lieverd,” zegt hij na een tijdje bemoedigend. Het is heel lief bedoeld, maar tegelijkertijd staat er (naast ‘klik’) maar één woord in mijn hoofd op repeat: ‘hatelijk’.

Bakkers klaar?

Ik ben bezig met een Japanse cheesecake en lees het recept door. “Plaats de kleinere bakvorm in een grotere bakvorm en giet in de grote kokend heet water. Doe deze bakvormen vervolgens in de oven.” In onze keuken zit de oven bóven de koelkast, waardoor ik de schalen best een beetje omhoog moet tillen. En uiteraard heb ik er veel te veel water in gegooid, fanatiekeling. Ik probeer wat water met een kopje uit de grote bakvorm te gieten en dat lukt uiteraard voor geen meter. Dan maar gewoon de oven in. Ik pak twee pannenlappen en pak de schaal goed vast. Ik til hem vijf centimeter op en zet hem dan toch weer neer. Na mijn derde poging besluit ik voor grotere maatregelen. Ik loop naar de kapstok, grijp mijn winterjas en pak mezelf helemaal in. Safety first 😉.

Volgende keer pas ik toch maar een beetje op met het water, want in een bloedhete winterjas voor de oven staan heeft bijna hetzelfde effect, haha.

Achternaamlol

Aan de telefoon

Telefoniste: “Goedemorgen, hoe kan ik u helpen?”

Ik: “Goedemorgen, u spreekt met Laura … *blackout, heb ik mijn achternaam al wel gewijzigd? Goh, laat ik maar even verder praten* …. den Boer?

Telefoniste, twijfelend: “wat is uw geboortedatum?” (even checken of ik wel besta).

Aan de balie bij de apotheek

“Wat is uw achternaam?”

Ik: “Den Boer”

Vrouw doet er ontzettend lang over en kijkt uiterst moeilijk.

“Ik ben wel getrouwd….” (zo van: misschien dat hij niet meer onder deze achternaam te vinden is)

Ze kijkt me aan: “leuk.”

Rollen maar!

Vroeger hebben we veel geskeelerd. We woonden vlak bij onze basisschool waar we na schooltijd op het schoolplein konden crossen. We gingen altijd braaf van huis weg met onze beschermers om, die we op het schoolplein vervolgens op een grote hoop gooiden.

Nu, jaren later, wil ik eigenlijk niet skeeleren zónder beschermers. Wel vind ik dat er nog wat skeeler-vriendelijke aanpassingen gedaan mogen worden in het land.

1 – Bij elk stoplicht móet een paal staan waar je je aan kunt vastgrijpen voor als je een noodstop moet maken.

2 – De fietspaden mogen een stuk breder, graag een beetje rekening houden met mijn draaicirkel.

3 – Uitstekende stoeptegels?! Hoezo?!

4 – Skeelers hebben áltijd voorrang.

Lange Gijs

Sinds we ‘Eftelinglampjes’ in de tuin hebben hangen, zit de Efteling toch wel verdacht vaak in mijn hoofd. Regelmatig luisteren we dan ook naar het liedje van De Vliegende Hollander op Spotify, hahaha heerlijk.

Dit heeft vast invloed gehad op de volgende droom die ik van de week had 😉

“Laura! Kom eens kijken!” Daan roept me vanuit de tuin en wijst blij naar ons balkon. (We hebben geen balkon, maar nu vond ik dit heel logisch). Verheugd kijk ik omhoog. Langnek zit te chillen op het balkon en zijn nek gaat mechanisch omhoog. “Ahhh wat leuk!!” Blij kijk ik naar Daan. “Onze eigen langnek in de tuin!”

Op het moment dat hij op z’n hoogst zit en de hele buurt hem dus wel moet zien, brult hij: “PAPIER HIER!!!”

Ik werd erg verward wakker.

Okselfris

Ik vind het een beetje gek ruiken in de woonkamer en ik vraag me af of één van de katten misschien ergens heeft geplast. Na enig onderzoek kan ik het niet vinden. Vervolgens rekt Daan zich uit. Grappend zeg ik: “ooo, ik ruik gewoon jouw oksel!” Daan komt echt net onder de douche vandaan. Toch speelt hij het spelletje mee en ruikt demonstratief onder zijn oksel. Op dat moment loopt er net een man langs ons huis die (op zijn beurt) zonder schaamte naar binnen gluurt. Perfect timing.

Drollenrecord?

In huis hebben we twee rolmaten. Best overdreven, zou je denken. Nou, mooi niet dus! Ondanks dat ik weet dat de ene op zolder hoort te liggen en de andere in de ‘technische’ la beneden, ben ik ze toch vaak kwijt. (Ja, we hebben serieus een la de ‘technische la’ genoemd. Er zitten super technische dingen in, zoals batterijen, viltjes en lampjes.)

Ik wilde de rolmaat trouwens gebruiken om onze tuin op te meten: we hebben namelijk een loungeset gekocht! Zooo blij mee. Hij is enorm groot, maar hij past perfect op dat stukje tuin van ons. Dat wist ik echter pas toen ik één van de twee (!) rolmaten even later gevonden had. In de badkamer. Ik heb heel wat gefantaseerd over de reden van de rolmaat in de badkamer (een nieuw drol record?) maar het bleek later voor het opmeten van een handdoekenrek.

De tweede rolmaat is trouwens nog steeds spoorloos.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    3 mei 2021 / 7:15 am

    Wat laten jullie je blogfans weer een vrolijke mei-2020-verhalenbundel lezen en dan te bedenken dat het ook toen al volop covidvirustijden waren met alle opgeslotenheid vandien, terwijl jullie blogs getuigen van lustig open leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge